Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Nieuwste editie van Talent Gezocht!

Nieuwste editie van Talent Gezocht!

Klik op 'Meer informatie' voor de nieuwste editie van Talent Gezocht! en bekijk o.a. het vacature-aanbod van bedrijven bij jou in de buurt en lees artikelen van en over de Mainport.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Druk bezochte Wereldhavendagen afgerond

outdoor_architecture_boat_photography_van_building_584124_pxhere.comIn Rotterdam zijn vanmiddag de Wereldhavendagen succesvol afgesloten. Op zondag kwamen zo’n 180.000 mensen naar het evenement, waardoor het totale bezoekersaantal van de Wereldhavendagen is uitgekomen op 380.000. Daarmee kijkt de organisatie terug op een geslaagd evenement, dat zonder noemenswaardige incidenten is verlopen.

De bezoekers konden afgelopen drie dagen diverse demonstraties op het water bekijken, schepen bezoeken of op excursie bij vele bedrijven dieper in de haven. Gisteravond waren zo’n vijftigduizend mensen aanwezig bij een verlichte botenshow op het water, geïntegreerd met vuurwerk en muziek. De Koninklijke Marine was traditioneel aanwezig in mariniersstad Rotterdam. Naast Nederlandse marineschepen en mariniers was ook een NATO-verband van mijnenjagers aanwezig.

Het overkoepelende thema van de Wereldhavendagen was ‘Energize’. Daarmee wordt aandacht gevraagd voor de duurzame doelstellingen van de haven van Rotterdam. Tijdens het evenement stonden daarom talloze voorbeelden van verduurzaming uit de haven centraal. Op de kades rond de Erasmusburg was ‘The Green Line to the Future’, een lijn van activiteiten waarlangs het verhaal van duurzaamheid en energietransitie werd verteld. Op de Parkkade stond een revolutionaire nieuwe windturbine opgesteld voor de bezoekers. Deze is geheel opgetrokken uit carbon composiet en levert tot 70% meer energie dan de reguliere windmolens. De windmolen stond naast het 102 meter hoge hefschip Svanen van het bagger- en offshorebedrijf Van Oord, dat gedurende het weekend veel bezoekers trok.

De Wereldhavendagen is het grootste maritieme evenement van Nederland, dat jaarlijks wordt georganiseerd. Volgend jaar vindt ze plaats op 6, 7 en 8 september.

Bron: Havenbedrijf Rotterdam 


terug naar overzicht
Deel dit bericht: