Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Steigerbezetting ETT flink gestegen

ett_artikelIn goede samenwerking met Havenbedrijf Rotterdam heeft Euro Tank Terminal (ETT) haar steiger in het Calandkanaal verlengd en daarmee de steigerbezetting aanzienlijk verhoogd. “We kunnen nu tegelijkertijd twee grote tankschepen laden of lossen.”

Lissy Helbers, teamleider Customer Service bij ETT, vertelt over de aanleiding van het project. “Aan onze steiger in het Calandkanaal ontvangen we zo’n 22 VLCC’s (Very Large Crude Carrier) per jaar. Deze grote tankers zijn meer dan 300 meter lang en liggen meestal drie tot vier dagen aan de steiger. Als er een VLCC lag, hadden we eerder te weinig steigerruimte over om tegelijkertijd ook een tweede Large Range (LR) tanker af te handelen. LR-tankers zijn met een lengte tot max. 280 meter wat kleiner dan een VLCC. De afgelopen maanden hebben we de steiger met 20 meter verlengd en de aanmeer- en laad- en losinfrastructuur verplaatst. We kunnen nu tegelijkertijd een VLCC en een LR-tanker laden of lossen. Dit scheelt enorm in steigerbezetting.”

Doorvaartroute
De steigeruitbreiding is voorbereid en uitgevoerd in nauwe afstemming met Havenbedrijf Rotterdam. “In het voortraject hebben we gezamenlijk de mogelijkheden binnen het Calandkanaal uitgerekend. Dit kanaal is een belangrijke doorvaartroute naar diverse terminals in de haven. We wilden maximaal kunnen uitbreiden zonder het overige scheepvaartverkeer te hinderen. Dat is gelukt.”

Twee tegelijk
Na de uitbreiding kon ETT op 25 juni 2018 voor het eerst een VLCC (de Atromitos) en een LR2-tanker (de Ridgebury John Zipser) tegelijkertijd aan haar steiger ontvangen en afhandelen. Het ging om een lading stookolie van 450 kton voor twee verschillende klanten. De VLCC was 330 meter lang, de LR2 ruim 270 meter. Daarmee werd de steigercapaciteit maximaal benut. Overigens gaat ETT bij de combinatie van een VLCC met een LR2 langer dan 250 meter altijd ter plekke kijken of het kleinere schip goed afgemeerd wordt. “Veiligheid gaat boven alles.”

terug naar overzicht
Deel dit bericht: