Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Update Opruimwerkzaamheden verontreiniging Haven

istock-665555598_1In het weekend van 23 en 24 juni vond er een ernstige waterverontreiniging plaats in de 3e Petroleumhaven in Rotterdam. Havenbedrijf Rotterdam en Rijkswaterstaat coördineren de schoonmaakwerkzaamheden. Het Havenbedrijf geeft via dit kanaal regelmatig update over de voortgang van de opruimwerkzaamheden en maatregelen die bevorderen dat de logistieke keten weer op gang komt.

De stand van zaken op woensdag 27 juni, 13:00 uur:
  • Eerste prioriteit Havenbedrijf Rotterdam is het schoonmaken van het havenwater en verontreinigde schepen. Hieraan wordt prioriteit gegeven zodat de schepen weer in en uit de havens kunnen varen en de logistieke keten daarmee weer op gang komt.
  • Bedrijven in de haven zijn voor de continuïteit van hun bedrijfsprocessen gebaat bij een zo ongestoord mogelijke aan- en afvoer. Voor een aantal bedrijven in het incidentgebied geldt dat een substantieel deel van deze aan- en afvoer normaliter via de 3e Petroleumhaven geschiedt. Deze aan- en afvoer is sinds zaterdag 23 juni 2018 ernstig verstoord als gevolg van het incident. Havenbedrijf Rotterdam en de betrokken bedrijven zijn in nauw overleg over maatregelen die bevorderen dat de aan- en afvoer zo spoedig mogelijk kan worden hervat. Bij het treffen van maatregelen is alles erop gericht om eventuele overlast voor omwonenden en de leefomgeving zo veel mogelijk te beperken.
  • Van de ruim 200 ton olie die gelekt is, was op woensdagochtend ongeveer 160 ton geruimd. De resterende hoeveelheid olie zal naar verwachting minder snel te ruimen zijn. Na het schoonmaken van het havenwater en de schepen, wordt de schoonmaak van steigers, glooiingen, oevers en overige haveninfrastructuur ter hand genomen. Dit zal naar verwachting tenminste enkele weken in beslag nemen.
  • Voor de schoonmaak van vervuilde schepen zijn wasstraten ingericht met 24/7 capaciteit. Inmiddels zijn 16 van ruim 50 binnenvaartschepen schoongemaakt en 4 van 15 vervuilde zeeschepen.
  • Het schip dat op zaterdag 23 juni 2018 in aanvaring kwam met een steiger is voor reparatie versleept van de oorspronkelijke ligplaats naar een tegenover gelegen werf in het Botlekgebied.
  • De opvang en reiniging van besmeurde vogels wordt gecoördineerd door Rijkswaterstaat. Volg het liveblog voor meer informatie:

https://www.rijkswaterstaat.nl/over-ons/nieuws/nieuwsarchief/2018/06/liveblog-schoonmaakactie-haven-rotterdam.aspx

Bron: Havenbedrijf Rotterdam 


terug naar overzicht
Deel dit bericht: