Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

’s Werelds ‘groenste’ ploegboot

’s Werelds ‘groenste’ ploegboot voor Baggerbedrijf de Boer

De gloednieuwe Peter in volle glorie foto Klaas Kramer_1Met de donderdag opgeleverde ‘Peter’ heeft Baggerbedrijf de Boer ’s werelds meest duurzame ploegboot aan haar vloot toegevoegd. Het 22,4 meter lange vaartuig voldoet zowel aan de strenge IMO Tier 3 norm voor de uitstoot van schadelijke stoffen in de zeevaart als aan de Euro Stage 5 norm voor emissies in de binnenvaart.

Het was even passen en meten volgens John Nieuwenhuijse, manager New Building van Baggerbedrijf de Boer, maar uiteindelijk zijn de twee keer 550 pk leverende Scania hoofdmotoren uitgerust met nabehandelingsystemen om uitlaatgassen te reinigen. “Het gaat dan om een selective catalytic reduction-systeem (SCR) in de uitlaat, dat stikstofoxide (NOx) omzet in waterdamp en stikstof. Daarnaast hebben we ook diesel partikel filters (DPF) geplaatst om de roetuitstoot te verlagen.” Hierdoor kunnen we goed inspelen op de toenemende vraag van opdrachtgevers naar schepen met een lage uitstoot.”

Voorsorteren
Met de installatie van deze systemen sorteert de baggeraar voor op de wetgeving die IMO Tier 3 en Euro Stage 5 in respectievelijk in 2019 en 2020 pas verplicht stelt. Ook is de ‘Peter’ voorzien van een ‘Green Passport’ van de International Maritime Organization. Dit wil zo veel zeggen als dat de eigenaar belooft gedurende de levensloop en ook bij sloop eventuele milieuschade te voorkomen.

Peilingen
De ‘Peter’ is een doorontwikkeling van het in 2014 opgeleverde zusterschip ‘Kees jr.’ De multifunctionele ploeg- en sleepboot meet 7 meter breedte en kent een diepgang van 2,80 meter. Het door Hoekman Shipbuilding in Urk gebouwde schip wordt uitgerust met onder andere een multibeam en single beam waarmee de bodem volledig driedimensionaal in kaart gebracht kan worden. Deze peilingen vormen niet alleen de basis voor analyse van de uit te voeren werkzaamheden, maar bijvoorbeeld ook voor verantwoording van het geleverde werk richting opdrachtgevers.
 
Ploegbootvloot
Met de ‘Peter’ komt de ploegbootvloot van De Boer op vijf boten, waarvan de ‘Kees jr.’ momenteel in Hamburg ingezet wordt.

Over Baggerbedrijf de Boer – Dutch Dredging
Baggerbedrijf de Boer is een middelgroot baggerbedrijf, gevestigd in Sliedrecht. De activiteiten van het bedrijf bestaan uit baggeren en het verrichten van metingen en andere waterbouwkundige werkzaamheden in de breedste zin van het woord. Het familiebedrijf bestaat zo’n halve eeuw en is uitgegroeid tot een organisatie met ongeveer 150 medewerkers en 30 schepen. In het buitenland hanteert het bedrijf de naam ‘Dutch Dredging’.

Bron: Persbericht Havenbedrijf Rotterdam

Foto: De gloednieuwe ‘Peter’ in volle glorie (foto: Klaas Kramer)


terug naar overzicht
Deel dit bericht: