Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Vier innovatieve startups

Havenbedrijf Rotterdam contracteert vier innovatieve startups voor de haven van de toekomst

portxl_1Uit het jaarlijkse innovatieprogramma PortXL heeft het Havenbedrijf Rotterdam een samenwerkingsovereenkomst gesloten met 4 jonge bedrijven. De producten van deze veelbelovende startups variëren van compacte tulpvormige windturbines tot blockchain toepassingen voor het volgen van scheepslading. Samen met 10 andere starters en doorgroeiers doorliepen deze ondernemingen het programma PortXL, waarbij innovaties van over de hele wereld naar Rotterdam worden gehaald om daar hun initiatief verder te ontwikkelen.

De bedrijven presenteerden vandaag hun resultaten tijdens een ‘Shakedown’ in de voormalige onderzeebootloods op het RDM-terrein. Allard Castelein, CEO van het Havenbedrijf Rotterdam: “Rotterdam is een haven van pioniers. Dat betekent dat we constant zoeken naar hoe het slimmer, efficiënter, beter en duurzamer kan. Een programma als PortXL is belangrijk om wereldwijde vernieuwers volop ruimte, mogelijkheden en steun te bieden, zodat zij hier in Rotterdam verder kunnen werken aan de haven van de toekomst.”

Pilotcontracten innovaties
Het Havenbedrijf Rotterdam tekende pilotcontracten met vijf startups, waarvan verwacht wordt dat zij impact op de haven zullen hebben. Met Tulyp Wind (Arkom) werd getekend om een studie te doen voor het vinden van een geschikte locatie in de haven voor het plaatsen van hun compacte windmolens. Met ECOncrete wordt gekeken of hun duurzame betonproducten kunnen worden toegepast op en in kademuren in de haven. Met Cargoledger wordt hun systeem getest dat het afhandelen en verzenden van ladingen eenvoudiger maakt. En als laatste is een contract gesloten met WhaleWashing, om te onderzoeken waar in de Rotterdamse haven de eerste ‘carwash’ ter wereld voor schepen zou kunnen komen.

Tulyp Wind (Arkom)
Tulyp Wind heeft een windturbine ontwikkeld die lijkt op een tulp. Deze turbine is compact en zorgt voor minder geluidsoverlast. Daardoor is de windturbine gemakkelijker inpasbaar in de omgeving.

CargoLedger
CargoLedger maakt oplossingen die het afhandelen en verzenden van ladingen eenvoudiger, transparanter en veilig maken door het gebruik van een blockchain. Ladingen worden gelabeld en verzonden. De ontvanger scant het label en heeft zo direct inzicht in condities van de lading, zoals temperatuur, vochtigheid en staat van de lading.

ECOncrete
ECOncrete maakt het mogelijk kademuren op een ecologische manier te bouwen, zodat ze onderdak en voedsel bieden voor vissen en andere belangrijke soorten. Het verbetert de biologische en ecologische waarde van stedelijke, kust- en maritieme infrastructuur. De producten bestaan uit een combinatie van een speciale bio diversiteit versterkende beton (ad)mix, unieke oppervlaktestructuren en innovatieve, op wetenschap gebaseerde ontwerpen.

Whalewashing
Met een innovatieve technologie kan Whalewashing een scheepsromp reinigen, van vaartuigen vanaf 10 meter tot schepen van 400 meter. Dit draagt bij aan een energiezuinigere vaart.

Over het PortXL-traject
PortXL is in 2015 opgericht door het Havenbedrijf Rotterdam samen met partners Van Oord, Vopak, Boskalis EY, Uniper, Rabobank, Rotterdam Port Fund, InnovationQuarter en Erasmus Centre for Entrepreneurship. Het is het enige havengerelateerde startup programma ter wereld. PortXL scout wereldwijd naar startups in de sectoren Transport & Logistiek, Energie, Chemie & Raffinage en Maritiem.
Na de in februari gehouden ‘Selection Days’ hebben veertien geselecteerde startups en scaleups de afgelopen drie maanden hard gewerkt om hun innovaties naar het volgende niveau te tillen. Zij zijn daarbij intensief gecoacht door mentoren, partners en experts vanuit het PortXL netwerk. Tijdens Shakedown presenteerden de startups hun vooruitgang.

Meer informatie over PortXL

Bron: Havenbedrijf Rotterdam 


terug naar overzicht
Deel dit bericht: