Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

FutureLand open tijdens Pinksterdagen

pioneering_spiritFutureLand open tijdens Pinksterdagen – Pioneering Spirit terug op Maasvlakte 2

Donderdag 17 mei arriveerde even na middernacht de Pioneering Spirit – het grootste schip ter wereld – in de Prinses Alexiahaven. Daarmee krijgt FutureLand dit pinksterweekend er een extra attractie bij. Het informatiecentrum over de haven van Rotterdam is dan ook het hele weekend (óók maandag!) open.

“De rondvaarten brengen de passagiers vlakbij de enorme reus. Er is nog plaats op de FutureLand Ferry. Ben er snel bij – vol is vol – en de Pioneering Spirit blijft maar eventjes”, aldus Eileen Niks van FutureLand.

Pioneering Spirit tijdelijk terug op Maasvlakte 2
De Pioneering Spirit is vanaf 17 mei tijdelijk terug op haar ligplaats in de Prinses Alexiahaven, na een megaklus in de Zwarte Zee. Daarmee is het grootste schip ter wereld weer te bezichtigen vanaf de rondvaart met de FutureLand Ferry. Tijdens dit pinksterweekend gooit de rondvaartboot dagelijks de trossen los om 12.00, 14.00 en 15.30 uur. Reserveren van rondvaarten kan via futureland.nl. De offshore gigant blijft tot 27 mei liggen.
De Pioneering Spirit kent een kunstje dat geen enkel ander vaartuig beheerst: complete boorplatforms in één keer uit zee tillen en meenemen. De catamaran beschikt daarvoor over 65 meter lange hefbalken die 48.000 ton kunnen liften. Daarmee is dit hefschip de sterkste en grootste krachtpatser ter wereld. Daarnaast beschikt het over een ‘lasfabriek’, waar 24 meter lange pijpstukken aan elkaar gesmeed worden. Op die manier kan het schip zes tot acht kilometer pijpleiding per dag op de zeebodem leggen, tot een diepte van wel 3500 meter. De Pioneering Spirit is 382 meter lang en 124 meter breed. Dat is vergelijkbaar met acht voetbalvelden naast elkaar.

Programma Pinksteren
FutureLand is 19, 20 en 21 mei geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Zaterdag 19 mei
11.30 uur – 13.00 uur: Speurtocht op het Maasvlaktestrand: Excursie voor het hele gezin naar duin en strand waarbij je onder begeleiding alles over dieren en bedrijven in de omgeving leert. Misschien zie je wel een zeehond of zandhagedis! Kosten voor de expeditie met speurtocht inclusief busvervoer zijn € 5,95 per persoon, reserveer eenvoudig online via futureland.nl. Neem je verrekijker mee.

Zondag 20 mei
13.15 uur: Gratis instaprondleiding door FutureLand
14.00 uur: Gratis kinderrondleiding door FutureLand

Maandag 21 mei
13.15 uur: Gratis instaprondleiding
14.00 uur: Gratis kinderrondleiding
12.00 uur – 16.00 uur: Kinderworkshops
11.15 uur – 14.00 uur: Fossielenexpeditie Maasvlaktestrand
Beeldend kunstenaar en kunstdocent Joanna Smolarz helpt tijdens de kinderworkshops met verschillende technieken de kinderen op weg. Inloop kan op ieder gewenst moment, deelname inclusief materiaal kost € 2,- per kind.

Tijdens de fossielenexpeditie ga je met fossielenspeurder Walter Langendoen op zoek naar restanten van oeroud leven. De fossielen zijn met het opspuiten van zand diep uit de Noordzeebodem op het strand terecht gekomen. Voor meer informatie over kosten, tijden en reserveren zie futureland.nl

Over FutureLand
FutureLand is toegankelijk voor jong en oud, je beleeft er de haven van de toekomst. FutureLand ligt midden in de Rotterdamse haven en biedt uitzicht op Maasvlakte 2 in ontwikkeling. Het informatiecentrum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag en op zondag.

Van 1 mei tot 1 oktober is FutureLand ook alle zaterdagen geopend. De toegang is gratis. De FutureLand Express en de FutureLand Ferry staan het gehele jaar klaar voor rondritten en vaartochten door de nieuwe havens. Het informatiecentrum is in de ANWB-verkiezing Leukste uitje van 2017 gekozen als tweede leukste uitje van Zuid-Holland. Sinds 2009 heeft FutureLand al miljoen bezoekers mogen ontvangen. Bekijk het jaarprogramma op www.futureland.nl.

Adres FutureLand: Europaweg 902, 3199 LC Maasvlakte, Rotterdam Havennummer 8360.

Bron: Havenbedrijf Rotterdam 


terug naar overzicht
Deel dit bericht: