Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Op vakantie naar… FutureLand

futureland_voorjaarsvakantie_0Tijdens de voorjaarsvakantie beleven kids leuke en leerzame activiteiten in FutureLand, het informatiecentrum over de Rotterdamse haven op de Maasvlakte. Op verschillende dagen gaan ze op ontdekking tijdens speciale kinderrondleidingen. Ook zijn er gezellige, creatieve workshops onder leiding van een echte kunstdocente. En hoe werkt die modernste haven van Europa nou eigenlijk? Daar komen ze via spannende proefjes vanzelf achter. Ook voor ouders en volwassenen gaat er een wereld open. Naast rondritten en vaartochten biedt de expositie in het centrum een blik op de aanleg van Maasvlakte 2 en actuele ontwikkelingen in Europa’s grootste haven.

Kinderrondleidingen
Tijdens de voorjaarsvakantie kunnen de jonge bezoekertjes en hun ouders/begeleiders deelnemen aan een leuke en actieve kinderrondleiding. De rondleidingen starten met een grappige korte film. Daarna gaan de kinderen met hun ouders zelf aan de slag: met een speurtocht op ontdekking in en om FutureLand. De speurtocht is er op twee niveaus: voor kinderen van 6-9 jaar en voor kinderen vanaf 10 jaar. Deelname aan de kinderrondleiding is gratis, reserveren is niet nodig. De rondleidingen duren 30 minuten.

Kinderworkshops
Beeldend kunstenaar en kunstdocent Joanna Smolarz geeft tijdens deze vakantie verschillende workshops voor kinderen. Ze beschildert met diverse technieken - zoals aquarel, acryl, potlood en viltstiften - stenen die zij zelf verzamelt op het Maasvlaktestrand. Ook leert ze kleine zeedieren kleien en is er de mogelijkheid om een echt canvasdoek te beschilderen. Op dagen dat de workshops georganiseerd worden ben je tussen 11.00 en 16.00 van harte welkom om op elk moment aan te sluiten. Deelname kost € 2,00 per kind, materiaal en begeleiding inbegrepen. Reserveren niet nodig.

Proefjes
De modernste haven van Europa, die barst natuurlijk van slimme techniek. En waar alles groot, groter, grootst is zijn er genoeg natuurkundige principes die je het beste ontdekt door ze met eigen ogen te zien. Kom proefjes doen en word nog slimmer dan je al bent! De proefjes duren 90 minuten. Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig.

Vooruitblik
Tot 25 februari is de tijdelijke tentoonstelling ‘10 jaar kijken naar Maasvlakte 2’ te zien in FutureLand. Heel de wereld kwam tussen 2008 en 2018 kijken hoe Nederland een haven aanlegde in de 17 meter diepe Noordzee. Ontelbare foto’s zijn er gemaakt, door mensen die met eigen ogen wilden zien hoe dat in zijn werk ging. Uit voornamelijk foto’s van bezoekers is deze expositie samengesteld.

Vanaf eind maart staat de opvolgende tentoonstelling geprogrammeerd. Samen met Rijkswaterstaat verdiept Havenbedrijf Rotterdam de Nieuwe Waterweg. Een monsterklus zodat grotere en diepere schepen in de toekomst de Botlek kunnen bereiken. Hoe dat in z’n werk gaat zie je in FutureLand.

Op zondag 25 maart maken bezoekers kennis met de Divisie Havenmeester van het Rotterdamse Havenbedrijf. Vanaf het moment dat een zeeschip op 60 km Rotterdam nadert totdat het veilig en vlot voor de kant ligt, je ondervindt het aan den lijve. Van radar tot marifonie en van patrouillevaartuig tot inspectie.

Bekijk het programma.


terug naar overzicht
Deel dit bericht: