Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Geslaagde kennismaking wereld van procestechniek

Afgelopen week (22-26 januari) stond in het teken van de Week van de Procestechniek. In de regio Rijnmond gingen tijdens de Week van de Procestechniek meer dan 900 leerlingen van 23 scholen op bezoek bij verschillende bedrijven. De procesindustrie is een belangrijke sector inde Rotterdamse haven en er is behoefte aan goed opgeleide technici, procesoperators, onderhoudsmonteurs en analisten. 
Vijftien verschillende bedrijven uit de procestechniek openden hun deuren. De leerlingen kregen daar een uitgebreide rondleiding en bezochten de controlekamer of het laboratorium. Ze kregen uitleg over de bediening en het beheer van de fabrieken en het belang van onderhoud ( maintenance). Ook het productieproces, het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen kwamen aan de orde en ze gingen in gesprek met medewerkers. 

Daarnaast brachten scholen een bezoek aan de havenexpositie van het EIC Mainport Rotterdam (EIC).  Hier  bezochten ze de interactieve havenexpositie. In het chemielab werd een proefje uitgevoerd met verschillende vloeistoffen. In het technolab gingen ze aan de slag met afsluiters en pompen van de proeffabriek. 
Het Techniek College Rotterdam en het Scheepvaart en Transport College verzorgden de voorlichting over diverse vervolgopleidingen en de beroepen in de procestechniek en maintenance.
Enkele reacties van leerlingen “het bedrijfsbezoek heeft mij geholpen bij mijn profielkeuze het wordt natuur en techniek.” ‘’Ik had al interesse om procesoperator te worden maar na de voorlichting weet ik zeker.’’

De bedrijfsbezoeken vonden plaats tijdens de landelijke Week van de Procestechniek. In de regio Rijnmond werd de Week van de Procestechniek georganiseerd in het kader van de samenwerking tussen scholen en bedrijven binnen het Proces- en Maintenance College Rijnmond (PMR). Het EIC verzorgde de coördinatie in de regio Rijnmond.

Met dit project wil de organisatie laten zien dat werken als procesoperator, onderhoudsmonteur of analist veel voordelen oplevert. Er is genoeg werk te vinden voor gediplomeerden en er zijn goede loopbaanperspectieven. Omdat het werk ook ’s nachts doorgaat wordt er gewerkt in ploegendiensten. 

Procesweek 
terug naar overzicht
Deel dit bericht: