Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Kerst in FutureLand


Tijdens de kerstvakantie is FutureLand ondergedompeld in kerstsfeer. Kom langs voor een romantische lichtjestour met de FutureLand Ferry, volg een audiotour in het interactieve informatiecentrum of laat de kinderen tijdens leuke workshops of de gratis rondleiding alles ontdekken over de modernste haven van de wereld. Een fossielenexpeditie met het hele gezin kan op tweede Kerstdag.

Lichtjestours

December & januari
Tijdens de korte winterdagen maak je bijzondere vaartochten in het donker langs de moderne, nieuwe terminals van Maasvlakte 2. Dankzij de sprankelende verlichting wordt de Rotterdamse haven ook wel de grootste kerstboom van Nederland genoemd. Bewonder aan boord van de FutureLand Ferry (externe link) het spannende spel van donker en licht en verwonder je over de talloze lichtjes.

Praktische informatie
Op 10, 17 en van 26 t/m 30 december en van 2 t/m 5 januari gooit om 17.00 uur de FutureLand Ferry de trossen los voor een sprankelende lichtjestour. De lichtjestour duurt ongeveer een uur met aan boord een deskundig voorlichter. FutureLand is met uitzondering van 30 december gesloten op zaterdagen en maandagen. Op tweede kerstdag is FutureLand open. Reserveer de lichtjestour via www.futureland.nl (externe link).

Gratis kinderrondleidingen
Tijdens de kerstvakantie kunnen de jonge bezoekertjes en hun ouders/begeleiders deelnemen aan een leuke en actieve kinderrondleiding. De rondleidingen starten om 14.00 uur met een grappige korte film. Daarna gaan de kinderen met hun ouders zelf aan de slag: met een speurtocht op ontdekking in en om FutureLand. De speurtocht is er op twee niveaus: voor kinderen van 6-9 jaar en voor kinderen vanaf 10 jaar. Deelname aan de kinderrondleiding is gratis, reserveren is niet nodig.

Kinderworkshops
Beeldend kunstenaar en kunstdocent Joanna Smolarz (Kunstatelier het Kruithuis) geeft tijdens de kerstvakantie verschillende workshops voor kinderen. Ze beschildert met verschillende technieken - zoals aquarel, acryl, potlood en viltstiften - stenen die zij zelf verzamelt op het Maasvlaktestrand. Ook leert ze kleine zeedieren kleien en is er de mogelijkheid om een echt canvasdoek te beschilderen.

Praktische informatie kinderrondleidingen en kinderworkshops
De kinderrondleidingen en kinderworkshops worden 26, 27 en 30 december en 3 en 7 januari aangeboden. De gratis kinderrondleidingen starten om 14.00 uur en duren een uur.
De workshops vinden plaats tussen 12.00 uur en 16.00 uur, aanschuiven kan op elk gewenst moment. Kosten zijn € 2,00 per workshop, materiaal en begeleiding inbegrepen. Voor volwassen is er dagelijks een gratis instappresentatie van 13.15 uur tot 13.45 uur.

Fossielenexpeditie
Onder leiding van ervaren fossielenspeurder Walter Langendoen wordt 26 december en 7 januari een expeditie georganiseerd. Op het Maasvlaktestrand geeft Walter uitleg over het zoeken naar archeologische en paleontologische schatten. Zijn verzameling van duizenden vondsten omvat inmiddels gefossiliseerde hyenakeutels, mammoetbotten, woelmuiskiesjes en nog veel meer.

Praktische informatie
De strandexpedities duren ca. 135 minuten. Om 11.15 uur start in het centrum een inleiding om vervolgens om 11.30 uur met de bus richting het strand te vertrekken. Voor meer informatie en reserveren zie www.futureland.nl (externe link)

Fototentoonstelling ‘Toeziend oog’
Heel de wereld kwam kijken hoe Nederland een haven opspoot in de 17 meter diepe Noordzee. Ontelbare foto’s zijn er gemaakt. Door mensen die met eigen ogen wilden zien hoe dat in zijn werk ging. Uit voornamelijk foto’s van bezoekers is een unieke expositie samengesteld. Kijk mee en beleef opnieuw de verwondering die aan al dit beeldmateriaal vooraf ging. De tijdelijke tentoonstelling is tot 25 februari 2018 te zien.

Reis door 100 jaar havenontwikkeling
Elke zondag (ook in de kerstvakantie op 24 en 31 december) vertrekt een luxe touringcar vanaf het busplatform op Rotterdam CS of het Willemsplein aan de voet van de Erasmusbrug dwars door de haven naar informatiecentrum FutureLand. Onderweg komt de haven tot leven en zie je de havengebieden met verschillende vormen van industrie. Midden in de ontwikkeling van het jongste havengebied biedt het interactieve informatiecentrum uitzicht op de modernste containerterminals in bedrijf. Vanuit FutureLand maak je een uitgebreide rondvaart van anderhalf uur. Aan boord vertelt een deskundige voorlichter uitgebreid over de modernste haven ter wereld.

Praktische informatie
De Haventijdreis wordt aangeboden op alle zondagen. Reserveer via 010-275 99 88 of reserveringen@spido.nl.

Over FutureLand
FutureLand is toegankelijk voor jong en oud, je beleeft er de haven van de toekomst. FutureLand ligt midden in de Rotterdamse haven en biedt uitzicht op Maasvlakte 2 in ontwikkeling. Het informatiecentrum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag en op zondag. Van 1 mei tot 1 oktober is FutureLand ook alle zaterdagen geopend. De toegang is gratis. De FutureLand Express en de FutureLand Ferry staan het gehele jaar klaar voor rondritten en vaartochten door de nieuwe havens.

Het informatiecentrum is in de ANWB-verkiezing Leukste uitje van 2017 gekozen als tweede leukste uitje van Zuid-Holland.

Bekijk het jaarprogramma 2018 op www.futureland.nl. Adres FutureLand: Europaweg 902, 3199 LC Maasvlakte, Rotterdam Havennummer 8360.

terug naar overzicht
Deel dit bericht: