Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Update MV2: kades ambachtelijk beschermd

Op Maasvlakte 2 worden oer-Hollandse zinkstukken van wilgentakken in elkaar gevlochten. Dit oude beroep zorgt ook anno 2012 voor milieuvriendelijke bodembescherming van de moderne haven in aanbouw. De zinkstukken komen op de 20 meter diepe havenbodem te liggen tegen de kademuren aan. Uitspoeling van de havenbodem door schroefwater van aan- en afmerende schepen wordt hiermee voorkomen. Deze manier van bodembescherming wordt al ruim een eeuw succesvol toegepast. 

web_MV2_Vlechten_zinkstukken_Maasvlakte_2__Tijmen_Kijlen___high_res

De zinkstukken zijn grote matten van gevlochten rijshout (hout van wilgen). Hiervan worden ‘wiepen’ gevlochten met lengtes van 200 tot 300 meter en een oppervlakte van circa 5.000m2 per mat. Als het vlechtwerk klaar is, wordt de mat met sleepboten naar de gewenste plek voor de kademuur gesleept. Daar wordt het zinkstuk gekoppeld aan een zinkbalk en verzwaard met stenen. Met behulp van lieren wordt het zinkstuk neergelaten, zodat het gelijkmatig aan de bodem komt en op zijn plaats blijft. Dit moet precies gebeuren tussen eb en vloed, wanneer er geen getijdestroming is. 

Voor de kademuren van de Rotterdam World Gateway terminal op Maasvlakte 2  worden vóór eind maart zeven zinkstukken gemaakt. Het werken aan één mat duurt twee dagen, het afzinken een halve dag. 

Zelf zien?
Wie zelf wil zien hoe de aanlegwerkzaamheden van Maasvlakte 2 vorderen, kan terecht in informatiecentrum FutureLand. FutureLand staat op de grens van de huidige Maasvlakte en Maasvlakte 2 ter hoogte van Slag Dobbelsteen. Maak op een totale oppervlakte van circa 1.800 m2 kennis met alle aspecten van aanleg en inrichting van Maasvlakte 2. Stap in FutureLand Express voor een bijzondere rit naar het nieuwste stuk Nederland. De prijs voor een rit in FutureLand Express is €5,50- per persoon en kan vooraf worden gereserveerd.

FutureLand is gratis toegankelijk en, naast de themadagen en -weekenden, geopend van dinsdag tot en met vrijdag en op zondag. Adres FutureLand: Europaweg 902, 3199 LC Maasvlakte, Rotterdam Havennummer 8213. Kijk voor meer informatie op www.futureland.nl.


terug naar overzicht
Deel dit bericht: