Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Havenbedrijf Rotterdam contracteert vier start-ups

Het Havenbedrijf Rotterdam gaat de samenwerking aan met vier start-ups voor de ontwikkeling van even zoveel innovatieve projecten. Samen met zes andere starters doorliepen deze ondernemingen het programma van de havengerelateerde accelerator PortXL en presenteerden gisteren hun resultaten tijdens ‘Shakedown’.

De progressie die de tien geselecteerde start-ups in het drie maanden durende PortXL-programma lieten zien, was opmerkelijk. Maar liefst negen van hen, zagen de prestaties beloond met een contract met organisaties als Van Oord, Vopak, Boskalis, Alliander en Stena Line.

shakedown-2017.jpg

CFO Paul Smits van het Havenbedrijf Rotterdam licht tijdens Shakedown aan presentator Mare Straetmans (managing director PortXL) en de zaal toe met welke startups het Havenbedrijf de samenwerking aangaat.
Foto: Marc Nolte

Pilots en intentieverklaringen
Het Havenbedrijf Rotterdam tekende voor een kwartet doorontwikkelingen. Zo werden pilotcontracten gesloten met virtual reality training programma Parable en maritiem augmented reality-aanbieder FEO AR. Met bevrachtingsapp voor de binnenvaart 4Shipping en sanitaire afvalstoffen recyclaar Liquid Gold werden intentieverklaringen ondertekend.

Nieuwe partners
Tijdens de Shakedown-bijeenkomst werd ook bekend gemaakt dat Rotterdam The Hague Airport, de Gemeente Rotterdam en Thales als nieuwe partners tot het PortXL-netwerk zijn toegetreden.

Parable
Dankzij de door Parable ontwikkelde virtual reality-oplossing kan de Industriële Brandbestrijdings Pool (IBP) in de Rotterdamse haven vaker en efficiënter trainen, waardoor het gereedheidsniveau verder verbeterd wordt.

FEO AR
Door de augmented reality-brillen van FEO AR kunnen deskundigen op afstand meekijken bij storingen aan boord van de meetvaartuigen van het Havenbedrijf Rotterdam. Door deze ‘slimme bril’ wordt de inzetbaarheid van de vaartuigen verhoogd.

4Shipping
4Shipping is een digitale marktplaats die vraag en aanbod van containers per binnenvaart transparanter en daardoor efficiënter maakt. Dit betekent uiteindelijk een verbetering van de concurrentiepositie van de binnenvaart.

Liquid Gold
Liquid Gold ontwikkelt technologie waarmee waardevolle fosfor en stikstof teruggewonnen kan worden uit urine in sanitaire afvoersystemen aan boord van schepen. De opbrengsten die hiermee gegenereerd worden, dragen bij aan mogelijke kostenverlaging voor Rotterdam bezoekende schepen en daarmee aan een betere concurrentiepositie van de Rotterdamse haven als geheel.

Over het PortXL-traject
PortXL is in 2015 opgericht door het Havenbedrijf Rotterdam samen met partners Van Oord, Vopak, Boskalis EY, Uniper, Rabobank, Rotterdam Port Fund, InnovationQuarter en Erasmus Centre for Entrepreneurship. Het is het enige havengerelateerde start-up programma ter wereld. PortXL scout wereldwijd naar start-ups in de sectoren Transport & Logistiek, Energie, Chemie & Raffinage en Maritiem.

Na de in februari gehouden ‘Selection Days’ hebben tien geselecteerde start-ups de afgelopen drie maanden hard gewerkt om hun innovaties naar het volgende niveau te tillen. Zij zijn daarbij intensief gecoacht door mentoren, partners en experts vanuit het PortXL netwerk. Tijdens Shakedown presenteerden de start-ups hun vooruitgang.

Meer informatie over PortXL 

Bron: Havenbedrijf Rotterdam 


terug naar overzicht
Deel dit bericht: