Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Kom 9 juni naar de Industry Day: dé inspiratiedag

Met 3D-printers, Internet of Things, robotisering en nieuwe materialen verandert de maakindustrie in hoog tempo. Tijdens Industry Day kijkt Future Flux Festival - het festival voor creatieve technologie - samen met gamechangers uit verschillende sectoren naar nieuwe maakprocessen, businessmodellen en rollen voor de toekomst. Industry Day vindt op 9 juni plaats in de Onderzeebootloods op RDM Rotterdam. Bestel tickets

In één dag krijgen 300 jonge entrepreneurs, creatieve ondernemers en andere nieuwsgierige gelijkgestemde geesten een spoedcursus nieuwe maakindustrie. Met keynotes, workshops en inspiratiesessies worden de grenzen tussen maakindustrie, Maker Movement en creatieve industrie flink opgerekt.
Keynotes

De Industry Day trapt af met een keynote van Scott Smith. Smith is de oprichter van Changeist, een creatief onderzoeks- en adviesbureau dat bedrijven en overheden helpt met de toenemende complexe toekomst om te gaan. Tijdens de Industry Day zoomt Smith in op uitdagingen binnen de mondiale maakindustrie. Onder leiding van moderator Bart Krull (onder andere bekend van de Tegenlicht meet-ups in Pakhuis de Zwijger) wordt vervolgens het podium geboden aan een aantal changemakers uit de maakindustrie, waaronder architect onderzoeker Maria Yablonina, research associate aan het Institute for Computational Design and Construction aan de Universiteit van Stuttgart (DE). Met haar onderzoek ‘Mobile Robotic Fabrication for Fillament Structures’ werkt Maria met robots die, semiautonoom, nieuwe architectonische structuren kunnen maken. In haar keynote licht Maria het werken met juist kleine robotica als nieuwe mogelijkheid voor bouwprocessen toe.

Middagprogramma

Tijdens het middagprogramma ligt de focus op hands-on maakprocessen, businessmodellen, technologie en rollen voor de toekomst in rondetafelsessies, tours, pitches en workshops van RDM Makerspace. Zo geeft Mare Straetmans, directeur van Port XL een masterclass pitchen, zijn er Studio Tours waar bedrijven op RDM een intieme kijk geven in hun werkprocessen. Één van deze bedrijven is het vooruitstrevende Studio Rap, dat na meerdere architectuurprijzen in de wacht te hebben gesleept, in hoog tempo architectuur met behulp van industriële robotarmen ontwerpt en produceert.
Binnen het HowDoYouDo-format geven meer dan 40 digitale helden tijdens rondetafelsessies een kijkje in de keuken van de totstandkoming van innovatieve projecten: samengesteld met onder andere Het Nieuwe Instituut & BNA Academie. Zo vertelt Tessie Hartjes van Bluejay over het gebruik van haar drone als persoonlijk assistent in huis en laat Wietse van der Werf zien hoe hij met zijn Sea Ranger Service zowel werkloosheid als het beschermen van de oceaan in een klap oplost. Ook de creatieve industrie laat van zich horen. TED-fellow, kunstenaar en bioloog Angelo Vermeulen toont met zijn werk ‘Seeker’ hoe je mensen kunt laten nadenken over wonen op andere planeten. Mediakunstenaar Dries Depoorter laat op ludieke wijze zien hoe Internet of Things zich tegen de mens kunnen keren.

Over Future Flux Festival

Het Future Flux Festival is een meerdaags festival voor nieuwsgierige mensen en een platform voor nieuwe ontwikkelingen in techniek, kunst en innovatie. Het evenement past daarmee bij Rotterdam als stad waar de ruimte is om ideeën niet alleen te ontwikkelen, maar ook te testen en uit te voeren. Dat je de wereld kunt veranderen door dingen te maken is daarbij het uitgangspunt.

Meer informatie: http://futurefluxfestival.nl/industry-day/

Bron: Havenbedrijf Rotterdam 


terug naar overzicht
Deel dit bericht: