Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Nieuwste editie van Talent Gezocht!

Nieuwste editie van Talent Gezocht!

Klik op 'Meer informatie' voor de nieuwste editie van Talent Gezocht! en bekijk o.a. het vacature-aanbod van bedrijven bij jou in de buurt en lees artikelen van en over de Mainport.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Havenberoepen centraal bij McPort Event in EIC

Op woensdag 14 en donderdag 15 november vindt in het EIC Mainport Rotterdam (EIC) in Rozenburg het McPort Event plaats. Ca. 1000 leerlingen uit de bovenbouw van vmbo/havo/vwo van 25 scholen uit de regio Rotterdam-Rijnmond bezoeken de Rotterdamse haven en industrie om zich te oriënteren op vervolgopleidingen en beroepen. Belangrijk voor leerlingen, bedrijven en scholen, want er zijn zoveel verschillende mogelijkheden om in de haven en industrie te werken.

Ter voorbereiding op het evenement brachten gastdocenten op school “de haven in de klas”. Zij bespraken de verschillende beroepen en loopbaanmogelijkheden en inventariseerden de vragen van de leerlingen. De leerlingen krijgen tijdens McPort een programma aangeboden met verschillende onderdelen zoals een “Beroepen Challenge”. Dave van der Wal, entertainer en bekend van RTV Rijnmond, gaat samen met de leerlingen in gesprek met verschillende medewerkers van havenbedrijven die over hun beroep vertellen.


14 bedrijven uit de haven en industrie verlenen hun medewerking aan de beroepen- en opleidingenmarkt. Zij brengen voor de leerlingen de verschillende werkzaamheden in beeld. Medewerkers van de mbo-opleidingen van het STC (Scheepvaart en Transport College), het Techniek College Rotterdam, Zadkine, Albeda College, Hogeschool Rotterdam, Rotterdam Mainport Institute, Inholland en de Tu Delft zijn aanwezig om de leerlingen te informeren over de diverse opleidingsmogelijkheden en studies.

Daarna gaan de leerlingen zelf aan de slag met een groot aantal interactieve simulaties op de EIC havenexpositie. Zij worden door middel van een app over de expositie geleid. Tenslotte gaan de leerlingen aan de slag met een keuze uit de verschillende doe-activiteiten (een quiz, een chemieworkshop, een carrousel over het belang van onderhoud/maintenance van apparaten en installaties, kennismaking met diverse chemische reacties met droogijs,  een 3D Printer en de “Alles is techniek experience”.

Het McPort Event is een initiatief van het EIC en wordt georganiseerd i.s.m. met de bedrijven en de opleidingen in de regio Rotterdam. Het bedrijfsleven, de opleidingsfondsen OTIB en OOM ondersteunen McPort financieel waardoor de deelnemende scholen dit programma kosteloos aangeboden krijgen. EIC is het Educatief Informatie Centrum voor de Haven en Industrie. Jaarlijks bezoeken ca. 23.000 leerlingen het EIC en de bedrijven in de haven.


terug naar overzicht
Deel dit bericht: