Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

SoliQz opent innovatieve proefinstallatie

soliqzNa jaren ontwikkelen en testen is het zover. SoliQz is klaar om zijn innovatieve proefinstallatie voor het zuiveren van chemicaliën officieel in gebruik te nemen. Op 13 oktober gaan de deuren open bij het bedrijf, gevestigd in PlantOne in de Rotterdamse haven. Binnen de chemische industrie is het vaak van groot belang om zuivere grondstoffen te gebruiken. Hoe hoger de zuiverheid van de chemicaliën, des te beter de kwaliteit van het eindproduct. Een van de veelvoorkomende technieken om een mengsel van chemicaliën te scheiden is destillatie. De scheiding komt tot stand doordat een van de componenten tot zijn kookpunt wordt gebracht en dan als damp wordt afgevoerd. Scheiding van een mengsel door een component tot onder het vriespunt af te koelen, kristalliseren, is echter veelal energiezuiniger en daarmee goedkoper. Kristallisatie levert bovendien een hogere mate van zuiverheid. Na de kristallisatie moeten de verkregen kristallen nog gescheiden worden van de moederloog.

Innovatieve techniek van TNO
SoliQz biedt daar een innovatieve oplossing voor. De installaties van SoliQz zuiveren chemicaliën op basis van kristallisatie en de ‘Hydraulic Wash Column’ (HWC). Met deze technologie, ontwikkeld door TNO, worden de laatste onzuiverheden van de chemicaliën middels hydraulische druk verwijderd. Hiermee kunnen chemicaliën tot een zuiverheidsgraad van 99,9 procent gebracht worden. Daarbij wordt minimaal 20 procent en maximaal 90 procent minder energie verbruikt ten opzichte van destillatie.

Kleinschalige pilots
Afgelopen jaren hebben TNO en later SoliQz, een spin-off van TNO, meer dan vijftig kleinschalige pilots voor klanten gedaan en twee (semi) commerciële installaties geleverd. Inmiddels is de technologie rijp voor grootschalige commerciële lancering en gaan de deuren open in PlantOne. De proefinstallatie is tot stand gekomen dankzij investeringen van het Amerikaanse bedrijf Armstrong Chemtec.

Op locatie geïnstalleerd
Een groot voordeel van de HWC-technologie is dat het goed schaalbaar is. In PlantOne zullen dus de haalbaarheidsonderzoeken in het laboratorium plaatsvinden, net als de validatietesten in de pilot-opstelling. Daarna kunnen dan de zuiveringsinstallaties op volledige industriële schaal en volledig afgestemd op de behoeften van de klant bij klanten gebouwd en ingezet worden.

Dicht op de klant
“PlantOne is voor ons een toplocatie”, aldus SoliQz-CEO Nicolaas Viets. “We kunnen niet alleen gebruik maken van de ‘paraplu-vergunningen’ die de locatie al heeft, maar ook van allerlei andere logistiek en operationele ondersteuning. Daarnaast, en minstens even belangrijk, is dat we hiermee dicht op onze klanten, de uitgebreide petrochemische industrie van Rotterdam, zitten.”


terug naar overzicht
Deel dit bericht: