Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Raffinaderijen openen expositie EIC

P5214360
‘Een uniek samenwerkingsproject’, zo omschreef KMR-directeur Huub Kleinrouweler het initiatief van de vier Rotterdamse raffinaderijen  ExxonMobil, BP, Shell en Q8 van tot het bouwen van een mini-raffinaderij op de tentoonstelling van EIC Mainport Rotterdam.  Het kwartet is immers elkaars concurrent  als het gaat om het werven van nieuw personeel: procesoperators , laboranten en onderhoudsmonteurs. Stuk voor stuk  technische banen waarbij de vraag vanuit procesindustrie tegenwoordig en ook de komende jaren groter is dan het aanbod. De raffinaderijen zien in dat je daarom vroeg moet beginnen om jongeren enthousiast te maken voor een baan in de proces en maintenance sector. 

Op maandag 21 juni vond de officiële ingebruikneming plaats van de geheel vernieuwde raffinaderij op de permanente havenexpositie van het EIC op de Landtong Rozenburg, midden in het havengebied. 
Ook Jan Maarten Kingma, SHE-manager van ExxonMobil, maar sprekend namens alle vier raffinaderijen, onderschreef in zijn toespraak het belang van goede, maar tegelijk ook aantrekkelijk vormgegeven voorlichting over werken in de petrochemie-branche. 
In aanwezigheid van zo’n 60 leerlingen van het Schoonhovens College knipten vier communicatie-adviseurs van de raffinaderijen een lint door, waarna de scholieren als eersten het procesoperator-spel konden spelen. De mini-raffinaderij is een middel om zowel het imago van de petrochemie te accentueren, alsook om aandacht te vragen voor het werk. 

Het EIC Mainport wordt wel  de ‘excursiefabriek’ van de Rotterdamse haven genoemd. Jaarlijks bezoeken zo’n 17.000 scholieren en studenten het haven- en industriecomplex. Een team van 50 vrijwillige gidsen ondersteunt het EIC daarbij, evenals een grote groep bedrijven die hun bedrijf of terminal openstellen voor schoolklassen. De havenexpositie vormt een vast onderdeel van het excursieprogramma. 
Meer informatie is te vinden op www.eic-mainport.nl. 




terug naar overzicht
Deel dit bericht: