Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Schip op poten blikvanger tijdens Wereldhavendagen

Schip_op_poten_blikvanger_tijdens_de_WereldhavendagenMet nog een ruime week tot de Wereldhavendagen in Rotterdam is definitief bevestigd dat offshore installatieschip Aeolus, van de Nederlandse waterbouwer Van Oord, tijdens het evenement zal afmeren. Dit schip, dat in het jaar 2014 werd verkozen als ‘Schip van het jaar’, is gedurende de dagen open voor bezoek. Daarnaast vervult het een ‘hoofdrol op poten’ in het spectaculaire programma van de zaterdagavond. Het schip zal dan midden in de Nieuwe Maas fungeren als podium voor de vele artiesten.

Met een lengte van 139 meter en een breedte van 38 meter is het schip straks niet te missen aan de Parkkade in Rotterdam. De Aeolus hoort sinds 2014 bij de geavanceerde vloot van ‘Van Oord’ en is speciaal ontworpen voor de bouw van windparken. De Aeolus is uitgerust met een kraan met een hijsvermogen van ruim 900 ton. Hierdoor kan het fundaties en windturbines transporteren en installeren. Vier gigantische poten van elk 85 meter lang en 920 ton gewicht, zorgen ervoor dat het schip op de zeebodem kan staan en in waterdieptes tot 45 meter kan werken.

Aeolus is net klaar met Gemini, één van ’s werelds grootste offshore windprojecten. Dit nieuwe windmolenpark staat in het Nederlandse deel van de Noordzee op 85 kilometer uit de kust van Groningen. Op deze locatie worden de hoogste en meest constante windsnelheden bereikt in de Noordzee. Het uitdagende project bestond uit de installatie van 150 windturbines van 4 megawatt, die vanaf 2017 in totaal 600 megawatt duurzame energie gaan leveren voor 785.000 huishoudens.

Rotterdam staat het weekend van 2, 3 en 4 september in het teken van de Wereldhavendagen. Het thema van dit evenement is ‘The Smartest Port’. Binnen dit thema tonen bedrijven en schepen hun innovatieve vermogen aan de bezoekers. Het evenement trekt jaarlijks zo’n vierhonderdduizend bezoekers naar de kades rond de Erasmusbrug en de vele excursies in de Haven van Rotterdam die vanuit het evenement zijn te boeken.

Op zaterdagavond is een muzikale show op het water, waarbij de Aeolus in het middelpunt staat. Vanaf dit podium treden artiesten als Maan en de Marinierskapel de Koninklijke Marine op. Diverse andere schepen vullen tijdens deze optredens de Nieuwe Maas in een show van licht, beeld en geluid. Het schip zal voor deze gelegenheid in de Nieuwe Maas, naast de Erasmusbrug, op poten komen te staan. Deze muzikale show, die traditioneel wordt afgesloten met vuurwerk, is vanaf de oevers rond de Erasmusbrug door het publiek te bekijken.

Bron: Wereldhavendagen 


terug naar overzicht
Deel dit bericht: