Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Kaartverkoop excursies WHD start op 22 augustustus

Over een maand gaan de Wereldhavendagen van start. Steeds meer bezoekende schepen en andere programmaonderdelen worden definitief. Zo staan de excursie-, kade- en demoprogramma’s inmiddels online. Ook het avondprogramma op zaterdag krijgt meer invulling. Daarbij zal artiest ‘Maan’ vanaf een podium in de Nieuwe Maas schitteren.
 
De 39e editie van dit havenfestijn staat geheel in het teken van het thema ‘The Smartest Port’. De Rotterdamse wereldhaven zal van 2 tot 4 september sprankelen als nooit tevoren. Het evenement is gratis te bezoeken en vindt plaats in het gebied rond beide oevers van de Erasmusbrug. Bezoekers kunnen daar genieten van diverse demonstraties en uitleg krijgen over de vele aspecten van de haven en de maritieme wereld. Langs de kade zijn schepen te bezichtigen van de Koninklijke Marine (waaronder een onderzeeboot), koopvaardij en de binnenvaart. Helikopters van de Marine, het Loodswezen en Search and Rescue-organisaties vliegen laag over het water om demonstraties te ondersteunen.
 
Er zijn ook meer dan vijftig excursies die tegen betaling kunnen worden geboekt. Op deze manier krijgt het publiek een exclusief kijkje achter de schermen van een van de modernste havens ter de wereld. Nieuw dit jaar is de excursie naar de terminal van DFDS Seaways in Vlaardingen. Hier vandaan varen zes trailerferries, die gezamenlijk goed zijn voor 25 afvaarten per week. Daarnaast beschikt de terminal over één van Nederlands grootste trailerwerkplaatsen voor onderhoudsbeurten. Ook bijzonder is de excursie naar de Maastunnel; met 74 jaar de oudste verkeerstunnel van ons land. Deze wordt van de zomer 2017 tot aan de zomer 2019 gerenoveerd en gerestaureerd. Wie nu met eigen ogen de staat van de tunnel wil aanschouwen en ook de verborgen ruimtes zoals de machinekamers en ventilatiegebouwen wil bezoeken, zorgt dat ‘ie op maandag 22 augustus om 12:00 uur achter de computer zit. Dan start de officiële kaartverkoop voor de betaalde excursies, waarbij de meest populaire excursies vaak op korte termijn zijn volgeboekt.
 
Absoluut hoogtepunt van de Wereldhavendagen is de avondshow op de zaterdag. Tussen 21:00 en 22:30 uur vinden op een podium in het water, naast de Erasmusbrug, optredens plaats van bekende artiesten als Maan. Deze artiesten worden ondersteund door de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Rond het podium varen diverse schepen. De muziek wordt afgewisseld met videobeelden van een ‘razende reporter’ die op de schepen opvarenden interviewt en vertelt over innovaties in de haven. Het avondprogramma wordt uiteraard afgesloten met het traditionele vuurwerk, waarna het feest op de Nacht van de Kaap en elders in de stad nog even wordt doorgevierd.
 

Bezoekers die het gratis evenemententerrein van de Wereldhavendagen willen bezoeken, of zich alvast willen oriënteren op het excursieprogramma, kunnen online het programma bekijken op www.wereldhavendagen.nl. De favoriete programmaonderdelen kunnen bezoekers daar vastleggen in ‘mijn WHD’.

Foto: Anne Reitsma 


terug naar overzicht
Deel dit bericht: