Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Height Specialists versiert Erasmusbrug

Rotterdam viert de stad! en hangt letterlijk de slingers op. En wel aan de Erasmusbrug. Het Rotterdamse icoon wordt tijdens de culturele manifestatie Rotterdam viert de stad! een beeldbepalend element dat niets anders dan feest uitstraalt. Geheel in stijl van de havenstad wordt de brug gehuld in totaal 2142 fluor oranje ‘seinvlaggen’. De versiering, naar ontwerp van kunstenaarsduo VollaersZwart, zal naar verwachting op 20 maart worden onthuld en blijft tot en met 31 juli zichtbaar.

Geen alledaagse klus
Het is niet zozeer gevaarlijk of klimtechnisch lastig, maar deze klus vergt wel een zorgvuldige planning met openbaar vervoer, verkeer op de brug en verkeer op het water rond dit Rotterdamse icoon. ‘’Normaal gesproken werken onze technicians in de industrie of ze hangen aan een boorplatform, maar dit project zet ze letterlijk in het middelpunt’’, aldus Rick van der Lelij, operationeel manager bij Height Specialists.

‘’Door het luik bovenin de pyloon op 139 meter hoogte komen we naar buiten. Daarna wordt er een stalen kabel met wieltjes om één van de tuien bevestigd, en twee touwen aan een vast punt boven. Met het verrijdbare deel blijft de klimmer dicht bij de tuien, met de touwen daalt hij langzaam af. Aan de 36 tuien worden speciale klemmen gemaakt zodat de vlaggenlijnen hier aan bevestigd kunnen worden. Eerst worden ze van boven naar beneden gespannen, waarna bij elk vaantje een kabelbinder om de vlaggenlijn én de tui wordt gedaan’’ legt Van der Leij uit. Height Specialists verwacht de klus in drie of vier dagen te klaren. ‘’Vanaf dinsdag werken we van 9 tot 5. Daarnaast draaien we 2 nachtdiensten, maar om veiligheidsredenen mag er dan alleen gewerkt worden tussen 04.00 en 06.00 uur’’.

Rotterdam viert de stad!
Geïnspireerd op vijfenzeventig jaar wederopbouw viert Rotterdam in 2016 de stad met een culturele manifestatie: Rotterdam viert de stad! Naast de 75e verjaardag van de wederopbouw is het tevens de 20e verjaardag van de Erasmusbrug en het begin van het Erasmusjaar. Genoeg redenen voor een feestje en om de stad te versieren.

Vlaggen
De oranje vlaggen aan de tuien van de brug lijken ad random opgehangen maar vormen in werkelijkheid een verzameling morsecodes. Iedere tui met vlaggen vertelt een andere boodschap. Het betreffen wensen, uitspraken en citaten van bewoners en bekende Rotterdammers als Erasmus, burgemeester Aboutaleb en Jules Deelder. De kleur oranje is een logische, aangezien dit dé kleur is van optimisme, verbinden, energie en creativiteit. Een knipoog naar de Rotterdamse stadscultuur. 

Over Studio VollaersZwart
Studio VollaersZwart, dat dit jaar haar 25-jarig jubileum viert, heeft de afgelopen vijftien jaar met hun kleurige citydressing projecten uiteenlopende evenementen in Rotterdam een bijzondere uitstraling gegeven. In 2013 werd het kunstenaarsduo bestaande uit Madje Vollaers en Pascal Zwart bekroond met de prestigieuze IFEA Pinnacle Award voor de citydressing campagne rondom de tentoonstelling The Fashion World of Jean Paul Gaultier in De Kunsthal. Andere omvangrijke projecten van het duo zijn onder andere de aankleding van de Amsterdamse binnenstad bij het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima en de paarse kleuraccenten op tientallen Rotterdamse gebouwen ter ere van het Architectuurjaar 2007.

Over Rotterdam viert de stad! 
In 2016 viert Rotterdam 75 jaar wederopbouw met een culturele manifestatie: Rotterdam viert de stad! Met de wederopbouw als inspiratiebron brengt de manifestatie een ode aan de stad van toen, viert het de stad van nu en bouwt het aan de stad van de toekomst. Tegen het decor van architectonische iconen, die Rotterdam (inter)nationaal stevig op de kaart hebben gezet, stelt de manifestatie nu de mensen centraal. De manifestatie is daarmee een bloemlezing van verhalen van mensen die stad hebben gemaakt, maken en zúllen maken. Een stad die zichzelf blijft vernieuwen. De verhalen zijn de kapstok voor de totale programmering van festiviteiten en vormen de rode draad voor een bijzondere routemarkering door de stad.

Over Height Specialists
Height Specialists is al ruim 20 jaar dé specialist op het gebied van werken op hoogte. Met behulp van Rope Access, ook wel industrieel klimmen genoemd, worden plaatsen op hoogte en moeilijk te bereiken plekken bereikbaar. Als full member van de Engelse brancheorganisatie IRATA (Industrial Rope Access Technician Association) geeft Height Specialists ook maandelijks IRATA trainingen. Voor meer informatie zie www.heightspecialists.com.


terug naar overzicht
Deel dit bericht: