Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Commissie MER positief verdieping Nieuwe Waterweg

nieuwe_waterweg_foto_ons_waterHet Havenbedrijf Rotterdam N.V. wil de Nieuwe Waterweg verdiepen zodat schepen met een grotere diepgang het Botlekgebied kunnen bereiken. De minister van Infrastructuur en Milieu besluit binnenkort over de vergunning. Voorafgaand hieraan worden de milieugevolgen in een milieueffectrapport (MER) onderzocht. Op 1 maart hebben diverste bedrijven, Deltalinqs en het Havenbedrijf Rotterdam een 'letter of support' ondertekend voor de verdieping.

Besluitvormers en insprekers lezen in de eerste plaats de samenvatting van het MER. Daarom verdient dit onderdeel bijzondere aandacht. De samenvatting moet als zelfstandig document leesbaar zijn en aan een goede afspiegeling zijn van de inhoud van het MER. Getoetst is o.a. aan:

  • een onderbouwing van het nut en de noodzaak van de verdieping;
  • een duidelijke argumentatie van de alternatieven;
  • een variant voor de verdieping gericht op minimale zoutindringing;
  • de effecten van de verdieping op de stabiliteit van oeverwerken en op de omvang van het onderhoudsbaggerwerk, uitgesplitst in zand en slib;
  • de effecten van de verdieping op de zoutindringing en verzilting in het hoofdwatersysteem en de beïnvloeding van het regionale watersysteem, inclusief de afgeleide effecten hiervan op de landbouw en natuur en eventueel mogelijke mitigerende maatregelen;
  • de effecten van de verdieping op relevante Natura 2000-gebieden (met name als gevolg van stikstofdepositie en verzilting/zoutindringing) en eventueel benodigde mitigerende maatregelen.

De commissie M.E.R. heeft het milieueffectrapport, opgesteld door de initiatiefnemer, beoordeeld. Zij vindt dat het rapport de milieueffecten - waaronder geluid, externe veiligheid, bodem, waterkwaliteit et cetera en maatregelen - goed beschrijft en een basis vormt voor het meewegen van milieubelangen bij de besluitvorming. Het rapport beschrijft terecht dat verdere verzilting van het gebied op dit moment al een probleem vormt. Het verdiepen van de Nieuwe Waterweg voegt hier volgens het rapport kleine effecten aan toe. De Commissie beveelt aan om het onderzoek naar de vermindering van de indringing van het zoute water voor de toekomst verder uit te werken en daarbij ook aandacht te schenken aan het energieverbruik van deze maatregelen. Een mogelijke maatregel zou kunnen zijn gaten aanbrengen (in het kader van de verbreding van het Breediep) in de splitsingsdam welke zich in de Nieuwe Waterweg bevindt.

Diverse ontrondingsvergunningen en natuurbeschermingsvergunningen zijn inmiddels ingediend. De letter of support is hier te lezen.


terug naar overzicht
Deel dit bericht: