Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Ruimte voor Offshore in Rotterdam

Wat is de overeenkomst tussen de Pioneering Spirit, monopiles en de Armada Intrepid? Het zijn drie projecten die aantonen dat de Rotterdamse haven concreet werk maakt van haar ambities op het gebied van offshore. ‘Doel is dé offshore hub van Noordwest-Europa te worden voor onder andere het ontmantelen van booreilanden en de bouw van windparken op zee’, aldus Joost Eenhuizen, business manager Maritieme Industrie & Offshore van het Havenbedrijf Rotterdam.

Dat de offshore gigant Pioneering Spirit, met 382 meter ook meteen het grootste schip ter wereld, in de Prinses Alexiahaven op Maasvlakte 2 wordt afgebouwd, zal niemand ontgaan zijn. Maar ook het laden van de Floating Production, Storage and Offloading (FPSO) ‘Armada Intrepid’ op het zware ladingschip Dockwise Vanguard was echt een offshore hoogstandje. Onlangs werd ook bekend gemaakt dat Sif Group, Verbrugge International en het Havenbedrijf een overeenkomst gesloten hebben voor de bouw van een productie en op- en overslag terminal in Rotterdam. Op zo’n 42 hectare zullen monopiles (stalen fundaties) geproduceerd worden voor offshore windparken en de olie en gas industrie.


Vallend water                                                                                                        
Er zit nog veel meer offshore in de pijplijn. Niet alles valt daarbij in de categorie megaproject. Voor Fistuca bijvoorbeeld heeft het Havenbedrijf een testlocatie op de Maasvlakte 2 ingericht. Hier worden proeven gedaan met hun Blue Piling Hamer. Een veelbelovende innovatie die door middel van vallende kolommen water funderingen voor windmolenparken en palen voor olie- en gasplatforms stiller en goedkoper de zeebodem in kan heien.


Zelf zien?                                                                           
Kom 28 februari naarFutureLand en vaar mee met een rondvaart met de FutureLand Ferry langs de Pioneering Spirit en hoor alles over dit indrukwekkende vaartuig. Of maak een rondrit over de terminal van Sif Verbrugge in aanbouw. Joost Eenhuizen vertelt je deze dag alles over offshore in Rotterdam en beantwoordt al je vragen. Meer informatie en reserveringen

FvA151113_MV2_skyline_va_E.on020__1_ 
terug naar overzicht
Deel dit bericht: