Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Kom jij kennis maken met de Rotterdamse haven?

Kom jij kennis maken met de Rotterdamse haven?

Wil je de Rotterdamse haven ontdekken en beleven? Kom dan naar het EIC Mainport Rotterdam in Rozenburg. Jaarlijks ontvangen we ca. 22.000 bezoekers in onze havenexpositie en tijdens de havenexcursie ga je op bedrijfsexcursie bij meerdere bedrijven. Hier zie je  met eigen ogen de verschillende activiteiten en werkzaamheden en kun je in gesprek met medewerkers.
Belangrijk want de haven is een fantastische plek om te werken. Nu en in de toekomst is er vraag naar goed opgeleid personeel. Samen met ca. 55 bedrijven in diverse haven sectoren en onze EIC-gidsen laten we je graag de haven ontdekken en beleven!

De Rotterdamse haven

Bijna alles wat je dagelijks nodig hebt van fruit tot auto’s en van computers, sportschoenen en mobieltjes, maar ook de grondstoffen voor de (chemische) industrie worden vervoerd via de haven. Maar heb je eigenlijk wel een beeld  van de haven, wie er werken, welke opleidingen je nodig hebt en of dat iets voor jou is? Hoe wordt bijvoorbeeld de begeleiding van de schepen en lading georganiseerd, wat zit er in de containers, de belangrijke rol van ICT in de haven. Hoe worden olie en andere vloeistoffen (natte bulk), kolen en ertsen ( droge bulk) verwerkt, hoe zijn de verbindingen naar het achterland en hoe zorgen we ervoor dat in er in de haven veilig en duurzaam wordt gewerkt. Voordat je naar ons toekomt, vraag je docent om bij jou op school een gastles te boeken. Die wordt gegeven door iemand die werkt in de haven. Een haven logistiek manager, sleepbootkapitein, loods, procesoperator, onderhoudstechnicus, werktuigbouwkundige of een milieudeskundige. Het is nog maar een kleine greep uit de vele beroepen die er zijn in de haven. Maar één ding is zeker, zegt Mary Dotsch, directeur van het EIC: je krijgt een enthousiast en realistisch verhaal van mensen die vanuit de praktijk vertellen wat het is om in de haven te werken.

Graag organiseren we een spetterende haven excursie voor jou  en je klas! In ons gebouw op de Landtong in Rozenburg kun je je uitleven op de interactieve havenexpositie. Zo kun je bijvoorbeeld een patrouille boot van de zeehaven politie en een binnenvaartschip besturen. In het” huis van de chemie” ga je als onderzoeker van een CSI-team aan de slag om de betekenis van chemie voor auto’s, pet-flessen, make-up e nog veel meer  te ontdekken. Het energiespel van de WATT?-campagne biedt inzicht in de energieketen. Ook kun je zien welke producten er allemaal in containers vervoerd worden. En daarna kun je zelf  aan de slag in het chemie- of technolab met proefjes of opdrachten. Er is zoveel te doen in de haven, kom het daarom eens met je eigen ogen zien. Want echt van de haven krijg je nooit genoeg! Het Eic is op zoek naar havengidsen. Vrijwilligers die groepen leerlingen/studenten begeleiden tijdens excursies, op de havenexpositie of in het lab? Mail of bel met het EIC. Info@eic-mainport.nl of 0181 296029 en kijk op onze website: www.eic-mainport.nl


terug naar overzicht
Deel dit bericht: