Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

iTanks Students gaat verder als Ivy Global

Ivy_GlobaliTanks Students gaat verder als Ivy Global

Vanaf 1 januari 2016 heeft iTanks Students een nieuwe naam: IVY Global. Het engineeringbureau met studenten gelooft in ideeën en krijgt er energie van om mensen met ideeën te helpen om hun ideeën werkelijkheid te laten worden. Of het nou gaat om een onderhoudsmanager die zijn onderhoudssysteem op een goedkope wijze wil laten onderhouden, of een student die meer studiegerelateerde werkervaring op wil doen: wij staan voor ze klaar. “Na een eerste succesvol pilotproject bij een bedrijf weten af te ronden, wordt ons vervolgens in alle gevallen een volledig project gegund.”

Ivy is de Engelste benaming voor een klimop en staat voor eeuwige groei. Dit vinden we een mooie metafoor voor onze missie en daarnaast vinden we dat de technische wereld wel een vrouwennaam kan gebruiken! Global staat voor onze internationale ambitie. 

Bij Ivy Global werken Jorn van der Schaaf, Erik de Jong, Watse Weber, Leon Noordam, Joerie Gennisse en 45 studenten. Het bureau bestaat nu twee jaar en streeft ernaar in februari vijftig man aan het werk te hebben:
 

Jorn van der Schaaf: 
Opleiding: technische bedrijfskunde (TU Twente)
Werkervaring: Maintenance Consultant (MaxGrip), Accountmanager (Laurens Simonse Groep), Consultant (Promaint), Business Developer (iTanks).
Functie bij Ivy Global: Directeur (Oprichter)

Erik de Jong:
Opleiding: Logistiek (Radboud Universiteit Nijmegen)
Werkervaring: Marketing & IT Manager (Laurens Simonse Groep), Manager (Relevance), Manager (Colours)
Functie bij Ivy Global: Externe Zaken (Accountmanager - projecten binnen halen)

Watse Weber:
opleiding: werktuigbouwkunde (TU Delft)
werkervaring: technisch medewerker (QWIC), recruiter & ambassadeur (Laurens Simonse Group)
functie bij Ivy Global: manager recruitment (mede-oprichter)

Leon Noordam: 
Opleiding: Lucht- & Ruimtevaart Techniek (TU Delft)
Werkervaring: Fundraiser (StreetWise), Promoter (Pepperminds), Commissaris Extern (cultuurvereniging Lancet).
Functie bij Ivy Global: Manager Recruitment (Mede-oprichter)

Joerie Gennisse:
Opleiding: industrieel ontwerpen (TU Delft)
Werkervaring: recruiter (Boer & Croon), innovation consultant (Withindia)
Functie bij Ivy Global: recruiter & projectondersteuning

Ivy Global is gespecialiseerd in het realiseren van technische projecten door het inzetten van studenten. Dit zijn 3e en hogere jaars (technische) studenten die staan te popelen om ervaring op te doen naast hun theoretische studie. Met ons team helpen wij onze opdrachtgevers bij uiteenlopende projecten van begin tot eind. "Doordat wij werken met hoogopgeleide studenten zijn onze tarieven gemiddeld 3x lager dan concurrerende bureaus. Natuurlijk heeft een student nog niet de ervaring van een doorgewinterde professional. Maar door de organisatorische begeleiding vanuit ons verzekeren wij onze klanten van kwalitatief goed werk. Een aanpak die ook werkt voor onze studenten: zij doen in een vroeg stadium relevante werkervaring op en verdienen een goed zakcentje. Daarbij is ons concept ook voor studenten interessant, aangezien op universiteiten zoals de TU Delft niet verplicht stage hoeft te worden gelopen. Wel hebben studenten enige begeleiding nodig, maar op deze manier leren zij ook met projectmanagement om te gaan, de scope te bepalen en randvoorwaarden te kiezen. Dat ontbreekt nu totaal op de universiteit."

Behoefte aan jong talent
Volgens Noordam is bij industriële bedrijven in de haven een grote behoefte aan jong talent. De industrie wordt zich ervan bewust dat er dingen moeten veranderen. "Er kan niet meer op dezelfde conservatieve manier als de afgelopen 50 jaar gewerkt worden. Hiervoor heb je jonge mensen nodig, die een frisse blik op de industrie werpen, out-of-the-box denken en het anders willen doen. Om op die manier tot innovatieve Ideeën te komen. Daarnaast is er enorme vergrijzing gaande in de industrie en is men zich er van bewust dat heel veel kennis en ervaring in de hoofden van de oude rot zit en dus niet gedocumenteerd is. Deze kennis wordt niet overgedragen zolang er geen jonge nieuwe aanwas is. Tegelijkertijd zien wij dat veel studenten wel een aantal grote multinationals zoals Shell kennen, maar verder weinig kennis hebben van het bedrijfsleven in de Rotterdamse haven.” 


Watse: “Ik vind het fantastisch wat we hebben weten op te bouwen in twee jaar tijd. Van een wild idee iets opbouwen tot een goed draaiend technisch projectbureau met studenten. Een nieuw en goed concept dat zichzelf nu aan het bewijzen is. Ik had dat twee jaar geleden niet verwacht. Studenten zien er ook de meerwaarde van in om in plaats van een stage, waar toch al weinig ruimte voor is binnen de curricula in Delft, echte technische projecten op te pakken als bijbaan, om zo hun cv aan te vullen en een voorsprong te hebben op hun studiegenoten.”

Ivy Global onderscheidt zich door:
  • Toegang tot studenten door studenten
  • Verzorgen van trainingen voor de vakinhoudelijke ontwikkeling van onze studenten
  • Studenten coachen in projectmanagement vaardigheden
  • Alle studenten VOL-VCA laten halen (Veiligheidsdiploma)
  • Eigen PBM’s (Veiligheidsmiddelen)
  • Faciliteren van auto’s zodat de studenten ook op de meest afgelegen locaties kunnen komen
  • Begeleiden van projecten door een ervaren projectmanager

Kom in contact
Studenten: http://www.ivyglobal.eu/student/vacatures/. Of via een algemene inschrijving op de volgende pagina: http://www.ivyglobal.eu/student/inschrijven/.
 


terug naar overzicht
Deel dit bericht: