Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Technasium Hellevoetsluis iets voor jou?

Technasium Helinium
Onderzoeken en Ontwerpen

Bastiaan_en_Melanie_Helinium_2Een kijkje op school bij Bastiaan en Melanie van het Technasium in Hellevoetsluis: het Helinium. Zij vertellen je meer over de het vak Onderzoeken en Ontwerpen.

Het technasium is een onderwijsstroom in Nederland voor vwo en havo. Centraal in deze onderwijsvorm staan de bètavakken. Zoals een gymnasium een vwo is met het examenvak Grieks en/of Latijn, zo is een technasium een vwo (ook gymnasium) of havo met het examenvak onderzoek en ontwerpen (O&O). Op het Helinium maak je in de brugklassen VWO PLus en VWO/HAVO in twee projecten van acht weken kennis met de aanpak en mogelijkheden van het Technasium. Zoals bij elk vak op VWO en HAVO krijg je gewoon cijfers die meetellen. Ook moet je elkaar beoordelen op samenwerking, initiatief en inzet. Vanaf leerjaar 3 kies je op het Helinium echt voor het Technasium. Dan komen de bètavakken en techniek samen in vier projecten per jaar. Het Technasiumvak O&O, Onderzoeken en Ontwerpen, sluit je af in 5-HAVO of 6-VWO met een schoolexamen.

Melanie zit nog in de brugklas havo van het Helinium. Ze vindt het een gezellige school. Techniek spreekt haar aan en is haar niet vreemd: haar vader programmeert machines. Ze vindt het leuk om opdrachten te doen, er wordt altijd wel een uitstapje maakt om te ervaren hoe het is. Het eerste project van Melanie ging over de Zandmotor. Met de aanleg van de Zandmotor (VIDEO), een schiereiland voor de kust van Ter Heijde wordt onderzoekt of de natuur het zand voor ons langs de kust kan verspreiden. Melanie en haar klas hebben er een filmpje over gemaakt en er een script over geschreven. Daarvoor mochten ze ook wandelaars aanspreken. 

Bastiaan zit in de ‘technasiumklas’ van het eerste uur. Hij en zijn 7 ‘klasgenoten’ zijn de koplopers. Technasium op het Helinium bestaat nu vier jaar. Hij zegt al aardig wat opgestoken te hebben met O&O erbij. Eigenwijs als hij is heeft hij zelf voor deze school gekozen. Tijdens projecten van acht weken kom je twee keer per week bij elkaar in een werkplaats, laboratorium of onderzoeksruimte om volgens een plan het project uit te werken. Je werkt in kleine groepjes samen aan een project. Zo heeft Bastiaan samen met zijn groep op schaalmodel een prototype boot gemaakt voor Stena Line waarvan de opdracht was om efficiënter te kunnen oversteken. Je werkt in groepjes aan hetzelfde project. Bastiaan heeft toen met zijn groep het prototype aan de voorkant een andere vorm gegeven. Een ander project was een nieuw ontwerp voor een vleermuizenkast. Het uitdenken voor een ontwerp ligt Bastiaan beter dan het maken ervan. Bij elk project neem je ook een kijkje in de praktijk. Aan het eind van het project presenteer je het resultaat met beschrijving aan de opdrachtgever. Deze kiest een winnaar uit en bekijkt zelf wat hij ermee gaat doen. Het idee voor de vleermuizenkast van de groep van Bastiaan is toen uitgekozen als beste idee. Het is de bedoeling dat je gaandeweg naar het examen toe steeds minder begeleid wordt in je onderzoeken en ontwerpen door de docent. Hierdoor ontwikkel je zelfstandigheid en verkrijg je zelfinzicht. Dingen maken en gaan zien dat iets werkt is waar Bastiaan enthousiast van wordt. Voor zijn vervolgopleiding denkt hij aan Technische informatica op de Hogeschool Rotterdam.

Bastiaan_en_Melanie_3Helinium is altijd op zoek naar nieuwe bedrijven om mee samen te werken voor het technasium. Mocht u als bedrijf ook een opdracht voor deze leerlingen hebben neem gerust contact op met  Robert-Jan Kustermans via r.kustermans@helinium.nl

Bekijk ook:
 


terug naar overzicht
Deel dit bericht: