Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Geluidmeetnet Maasvlakte van start!

Symbolisch_startschot_geluidmeetnet_MaasvlakteDonderdag 14 januari gaf wethouder Van der Meij, gemeente Westvoorne, het symbolische startschot voor het geluidmeetnet Maasvlakte. Het geluidmeetnet is een gezamenlijk project van de DCMR Milieudienst Rijnmond, gemeente Westvoorne en het Havenbedrijf Rotterdam. Het doel van het project is om de geluidbronnen (weg, water, spoor en bedrijven) te vinden in en rondom de Maasvlakte en deels in Europoort, waar mensen in de gemeente Westvoorne hinder van ondervinden.

Symbolisch startschot geluidmeetnet Maasvlakte
Bert van der Meij, wethouder Westvoorne, Arie Deelen, directielid DCMR Milieudienst Rijnmond en Joop Smits, manager milieuadviezen Havenbedrijf Rotterdam (van rechts naar links) geven symbolisch startschot voor geluidmeetnet Maasvlakte.

Het geluidmeetnet is de afgelopen vijf maanden ontwikkeld door de Universiteit Gent, TNO, ASAsense en Art For Millions. Er wordt gedurende een heel jaar gemeten. Hiervoor zijn in het havengebied vier grote microfoonopstellingen (arrays) geplaatst, verschillende losse microfoons en weerstations. Ook in Oostvoorne bevinden zich microfoons en een weerstation. Vijftig inwoners van Westvoorne hebben zich aangemeld voor het bewonerspanel. Zij luisteren mee en geven de momenten aan waarop zij hinder ondervinden van geluid dat afkomstig is uit het havengebied. Van der Meij: "Wij zijn blij dat zo'n grote groep van onze inwoners mee wil luisteren. Het blijft gedurende het hele project mogelijk je aan te melden via geluidmeetnetmaasvlakte@dcmr.nl (link stuurt een e-mail) voor het bewonerspanel."

Het geluidmeetnet heeft een innovatief karakter, het is niet zeker of de geluidhinderbronnen worden gevonden. Ook is niet duidelijk of deze bronnen bij de bedrijven liggen. Begin 2017 zijn de meetresultaten bekend. Het project geluidmeetnet Maasvlakte is daarmee ten einde. In de loop van 2016 wordt een inschatting gemaakt of het treffen van maatregelen mogelijk is. In een eventueel vervolgtraject kunnen maatregelen worden voorgesteld en uitgevoerd, waarbij in gedachten moet worden gehouden dat bedrijven voldoen aan de geluidvoorschriften in de vergunningen.


terug naar overzicht
Deel dit bericht: