Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

De vernieuwde Havenmeester Havenkaart online

Het_Havenbedrijf_PortMaps
Vanaf de Maasvlakte tot voorbij de Erasmusbrug is het dagelijks een drukte van jewelste. Alleen al zo’n 30.000 zeeschepen en 110.000 binnenvaartschepen moeten jaarlijks hun weg vinden over alle kronkelende waterwegen. Niet alleen voor de schepen, maar voor allerlei partijen in de haven is een up-to-date havenkaart dan ook essentieel voor een effectieve bedrijfsvoering. Het Havenbedrijf heeft - met het gloednieuwe systeem PortMaps - vanaf nu een compleet actuele en overzichtelijke online kaart van de haven beschikbaar.

Altijd bij de hand
Op de interactieve Havenmeester Havenkaart, wordt een helder overzicht gegeven van onder andere terminals, steigers, meerpalen, ligplaatsen en waterdieptes. Deze kaart wordt dagelijks gevuld met de meest recente informatie en maakt alle topografisch en nautisch relevante informatie over de haven inzichtelijk. Een grote vooruitgang ten opzichte van de vademecums bijvoorbeeld, de fysieke kaarten die op werden gestuurd en al zo goed als verouderd waren als de envelop dicht werd geplakt. Vanaf nu klik en schuif je online gemakkelijk door de kaart heen en heeft iedereen de meest recente informatie altijd binnen handbereik.

Automatisch bijgewerkt
Als beheerder en regisseur van de haven, is het voor het Havenbedrijf Rotterdam uitermate belangrijk dat alle gebruikers een en dezelfde havenkaart gebruiken die altijd actueel is. Met PortMaps neemt het Havenbedrijf een modern informatiesysteem in gebruik, om geografische informatie in op te slaan, te berekenen en te visualiseren. De Havenmeester Havenkaart wordt dagelijks automatisch bijgewerkt en is intern gekoppeld aan systemen als ArcGIS, SAP en Sharepoint.

Administratief karwei
Het heeft de nodige aandacht gevergd om alle bestaande informatie aan elkaar te knopen in één systeem; het Havenbedrijf is hier dan ook een goede anderhalf jaar mee bezig geweest. Met deze forse vernieuwingsslag heeft het Havenbedrijf een havenkaart weten samen te stellen die klaar is voor de toekomst. Vanaf nu is er altijd één plek om gemakkelijk te zien waar je moet zijn binnen de haven.



terug naar overzicht
Deel dit bericht: