Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Techniekevenement Tech2do weer druk bezocht

Tech2DoAfgelopen dinsdag tot en met donderdag, op 6, 7 en 8 oktober 2015, heeft in de sporthal Olympia in Spijkenisse voor de tweede maal het techniekevenement Tech2Do plaatsgevonden voor ruim 1200 basisschoolleerlingen van groep 7 uit de regio Voorne-Putten Rozenburg.

Het evenement is een initiatief van de Stichting TechNet Voorne-Putten (een samenwerkingsverband van o.a. de vier VMBO-scholen op Voorne-Putten) en een aantal technische bedrijven uit de regio Rijnmond. De vier gemeenten op Voorne-Putten ondersteunen het initiatief ruimhartig door inzet van personeel en het beschikbaar stellen van faciliteiten (zoals de sporthal en het busvervoer). Daarnaast hielpen vele sponsoren uit de regio (en daarbuiten) bij de realisatie van Tech2Do waardoor de out of pocketkosten konden worden beperkt tot 1/7 deel van het begrote bedrag. Het resultaat mag er zijn; wordt door alle partijen geprezen!

Het evenement werd bemand door jong en ‘oud’: de 1200 leerlingen van de basisscholen werden op zogenaamde techniekpleinen begeleid door ongeveer 80 VMBO-leerlingen. Daarnaast waren circa 25 overall ondersteuners aanwezig vanuit de MBO-gelederen (leerlingen van het Scheepvaart- en Transportcollege (STC) die o.a. als stagiair bij de AVR werkzaam zijn en leerlingen van de Zadkine Veiligheidsacademie in Hoogvliet die werden ingezet voor toezicht en EHBO). Dit samengevoegd met docenten en werknemers van de lid bedrijven van de stichting gaf een bijzonder samenstel van enthousiaste ‘techneuten’; die alle kinderen wisten te boeien door hen allerlei leuke activiteiten aan te bieden.

Op een aantal techniekpleinen (Metaal, Electro & Installatie, Proces- en energie, Wonen en Vervoer en in de Technobiel) maakten de leerlingen kennis met de veelzijdigheid van en mogelijkheden in techniek. Geboeid en gefascineerd gingen de kinderen ademloos aan de slag met allerlei technische opdrachten. Ook de leerkrachten van het speciaal onderwijs complimenteerden de organisatie met deze opzet; er werd zelfs gevraagd ‘of het geen permanente techniekhal kon worden’ en of ‘inschrijving voor 2106 al mogelijk is’. Fantastisch om te ervaren hoe stil het kan zijn met ruim 200 mensen in een sporthal.

Oproep: (meer) leden en sponsoren
De regio Voorne-Putten heeft veel technische bedrijven op het grondgebied. De vraag naar technisch geschoold personeel zal verder toenemen en dat terwijl de vraag naar technisch personeel nu al groter is dan het aanbod. Tellen we hier de vergijzing bij op, dan is de noodzaak voor techniek promotie voor iedereen duidelijk. De belangstelling voor techniek kan en moet al in het basisonderwijs gevoed worden, zo vinden alle partners.

Het enthousiasme van alle mensen die het evenement bijgewoond hebben overdag, tijdens het sponsorontbijt of tijdens de woensdagmiddagopenstelling voor ouders en kinderen was erg groot. Toch kan de Stichting niet achterover leunen. Rian van Noord, de projectleider van Tech2Do, tevens coördinator van de Stichting TechNet Voorne-Putten, geeft aan dat Tech2Do slechts één van de activiteiten is waar deze Technetorganisatie voor staat. Door het jaar heen organiseert de Technetkring Voorne-Putten gastlessen op de voortgezet onderwijs scholen en verzorgt het excursies naar de technische bedrijven. Tevens bemiddelt zij desgewenst met (snuffel)stages. Het is de bedoeling dat het hele voortgezet onderwijs (en op termijn ook alle basisscholen) in de regio VPR zich aansluit bij de kring. Dat kan alleen maar als er zich (veel) meer bedrijven aansluiten als lid of als sponsor. Daarmee kunnen we dan Tech2Do jaarlijks organiseren en ook in het voortgezet onderwijs veel meer leerlingen enthousiaist maken voor techniek.

De Stichting TechNet Voorne-Putten wil de vijver vullen met ‘technische’ vissen! Vele handen maken licht werk en het levert op termijn arbeidskrachten op voor de regio Voorne-Putten Rozenburg. Wilt u weten wie wij zijn, wat wij doen? Kijkt u dan op www.technetvoorneputten.nl.

Persbericht TechNet Voorne-Putten


terug naar overzicht
Deel dit bericht: