Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

5 vragen aan… wethouder Maarten Struijvenberg

struijvenberg_45 vragen aan…Maarten Struijvenberg, wethouder Werkgelegenheid en Economie van de gemeente Rotterdam

Dat er ontzettend veel en dynamische loopbaanmogelijkheden te vinden zijn binnen Mainport Rotterdam, roepen wij al jaren. Maar nu het officiële rapport in opdracht van Gemeente Rotterdam, Deltalinqs en Havenbedrijf Rotterdam, ook onderstreept dat de werkgelegenheid binnen de haven, techniek en industrie de komende jaren alleen maar gaat groeien, vonden wij het tijd om de 5 vragen over de haven te stellen aan niemand minder dan de wethouder van Werkgelegenheid en Economie.

Hoe kwam je in de haven terecht?
Vanuit mijn portefeuille werkgelegenheid en economie heb ik ook veel te maken met ondernemers en werknemers in de haven. We hebben ook een wethouder haven, Pex Langenberg die verantwoordelijk is voor Havenbedrijf, innovatie en bereikbaarheid van de haven.

Wat maakt het werken in de haven zo leuk?
Ik werk er zelf niet. Maar ik zie de haven nog steeds wel als enorme banenmotor voor de stad. De haven zorgt nog altijd voor 3,5% van het Nederlandse BNP. Het is nog altijd veruit de grootste werkgever van de regio. Het onderzoek van gemeente, Deltalinqs en Havenbedrijf bevestigt nog eens de relevantie van de haven voor onze regio. 30% van de werkgelegenheid betreft havengerelateerde activiteiten.

Wat is je mooiste herinnering aan de haven?

Het was erg indrukwekkend om de Margriethaven te mogen openen in september 2014. Dit deed ik samen met Allard Castelein, directeur Havenbedrijf. Op spectaculaire wijze werd deze haven geopend een bijzondere ervaring! Deze servicehaven is een wezenlijk onderdeel van Maasvlakte 2. Werk wordt steeds meer geautomatiseerd, maar het werk op het water blijft een essentieel deel van de haven. De Prinses Margriethaven is daarvoor de uitvalsbasis.

Is er gezien de recessie eigenlijk wel werk in de haven?
De haven heeft niet meer de positie en functie die het veertig, vijftig jaar geleden had, toen de economie van de stad bijna volledig draaide om de havenindustrie. We moeten wat anders. We hebben de grootste olieterminal ter wereld, maar hoe gaan we om met een economie die minder behoefte heeft aan fossiele brandstoffen? Daar zijn verschillende havenbedrijven zich van bewust, de omslag wordt nu langzaam maar zeker gemaakt. Dat zorgt ook weer voor nieuwe banen.


Er wordt hierdoor in een toename van de vraag naar arbeid op korte en middellange termijn verwacht. Waar het de strategisch belangrijke technische en logistiek beroepen betreft gaat het de komende 2 jaar om 1.200 baanopeningen per jaar in de techniek en 1.200 in de logistiek (dus 2.400 per jaar in totaal). Vooral middelbaar en hoger geschoold personeel.

Wat moeten mensen volgens jou weten over de haven?
Er liggen volop kansen voor de (toekomstige) beroepsbevolking in deze regio en
vooral in de stad, maar om het aanwezige potentieel optimaal te benutten er is nog het nodige te doen. Rotterdammers moeten vooral weten wat er allemaal gebeurd om de haven klaar te maken voor de toekomst. Bezoek de haven, aan bedrijven de taak om aan de bewoners te laten zien wat ze allemaal doen. Er is veel gaande, kom eens kijken in de haven wat er allemaal gebeurd! Bijvoorbeeld tijdens de havendagen in september.


terug naar overzicht
Deel dit bericht: