Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

5 vragen aan ...

vijf_vragen_aan_Bareld_Bruining
5 vragen aan…
Bareld Bruining, directeur Skilledin.
Skilledin is gevestigd in het RDM Innovation Dock en houdt zich bezig met het ontwikkelen van vaktechnische praktijkgerichte trainingen voor operationele- en onderhoudsmedewerkers in de industrie. Skilledin vertaalt bedrijfskennis en bedrijfsprocessen naar een leeromgeving. Het kenmerk van de trainingen ligt met name op het gebied van de ‘skills’. Het motto van Skilledin is dan ook: ‘Combineer alleen relevante kennis en skills zodat mensen kunnen excelleren in hun job!’

Hoe kwam je in de haven terecht?
In de jaren 80 ben ik aan het werk gegaan bij ExxonMobil in Rozenburg. Via STC Brielle in het onderwijs (Algemene Operationele Techniek) en in 2006 ben ik bedrijf Skilledin gestart, dat zich in het hart van het havengebied (de RDM Campus in Heijplaat) bevindt.

Wat maakt het werken in de haven zo leuk?
De verscheidenheid van mogelijke jobs in het haven industrieel complex maakt het leuk. 
Skilledin probeert o.a. via de samenwerking met Albeda en Zadkine college een positieve bijdrage te leveren om de jongeren te laten proeven aan de enorme uitdagingen die de industrie te bieden heeft. Als ik dan oud leerlingen / trainees tegenkom die in de tussentijd een leidinggevende functie hebben, merk je waar je het voor doet.

Wat is je mooiste herinnering aan de haven?
Het leveren van mijn bijdrage bij de bouw van de Oefenfabriek, met medewerking van m’n vorige werkgever, die een destillatie unit met volledige engineering ondersteuning hebben geleverd en natuurlijk de vele ander bedrijven met hun diensten, materialen en producten. Daarnaast het opzetten van het E&I onderhoudspraktijkcentrum en uiteraard de “geboorte” van Skilledin. De samenwerking in die projecten is voor veel organisaties een voorbeeld voor de publiek-private samenwerking. Dat Skilledin en ik daar deel vanuit mogen maken, is iets waar ik enorm trots op ben.

Is er gezien de recessie eigenlijk wel werk in de haven?
In de techniek is altijd vraag naar goed opgeleide mensen.
Skilledin leidt bv op dit moment een groep van 12 mensen voor van de grootste petrochemisch bedrijven op gedurende een jaar, waarbij de trainees afgeleverd worden als volwaardige E&I technicians. Dus ……. JA, er is voldoende werk voor technisch goed opgeleide mensen.

Wat moeten mensen volgens jou weten over de haven?
Dat er voldoende prachtige trainingsfaciliteiten zijn waar technici goed opgeleid worden. De Oefenfabriek van STC Brielle is zeer de moeite waard om een kijkje te nemen, evenals de activiteiten van Skilledin en het Albeda/Zadkine College op de RDM Campus (Instrumentatie en (on-line) analyzer trainingen en Maintenance- en Procestechniek opleidingen). Daarnaast zou je wensen dat iedereen die men in onze regio vraagt wat de mogelijkheden zijn om in de haven aan de slag te gaan hiervan een goed beeld hebben qua loopbaan en opleidingen. Vooral jonge mensen moeten zich realiseren dat zij wellicht een prachtkans laten liggen als zij zich niet informeren over hun mogelijkheden in de haven.
-

terug naar overzicht
Deel dit bericht: