Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

iTanks Students biedt praktijkervaring

Jorn_van_der_Schaaf___ItanksiTanks Students biedt praktijkervaring

iTanks, ontstaan in 2012, is in nog geen drie jaar tijd uitgegroeid van een kennisplatform voor tankopslag tot het centrum voor innovaties in het Rotterdamse havengebied. Bij het netwerk zijn momenteel zo'n tachtig bedrijven aangesloten. Deze zijn ervan overtuigd dat de iTanks-benadering, kennis delen en samen innoveren, het beste werkt door mensen fysiek bij elkaar te brengen. Met iTanks Students worden sinds kort ook techniekstudenten van hogescholen en universiteiten hierbij betrokken.

iTanks
Jorn van der Schaaf is een van de initiatiefnemers van iTanks. Jorn: “De nieuwe ideeën die ontstaan tijdens de iTanks-samenkomsten zijn een prima basis voor innovatie”, aldus de inspirator. “Met bijvoorbeeld levendige brainstormsessies, trainingen, het maandelijkse iTanks pitch ontbijtje Rotterdam en meet & greets met bedrijven weten wij ook hbo- en wo-studenten te bereiken.”

iTanks Students
Samen met de Delftse studenten Leon Noordam en Watse Weber heeft Jorn van der Schaaf in mei 2014 iTanks Students opgezet, met als doel studenten te ontwikkelen tot young professionals. “Zonder nieuwe lichting is er geen toekomst voor onze haven”, aldus Jorn. “Met iTanks Students bieden wij een platform waarop stages, innovatieve projecten, cases van partners en studiegerelateerde bijbanen worden aangeboden. Zo vormen we de schakel tussen technische studenten en de industrie. De eerste leden van iTanks Students zijn inmiddels met hun tweede of derde projecten bezig en beginnen al echt ervaring op te bouwen naast hun studie. Fantastisch, zo'n stuk praktijkervaring. En als ze afgestudeerd zijn dan kunnen ze ook echt direct meedraaien in een bedrijf!”

 

iTanks-inspirator Jorn van der Schaaf: Zonder nieuwe lichting is er geen toekomst voor onze haven

Per 1 juni heeft iTanks officieel de beschikking over een eigen kantoor en inspira­tieruimte op de RDM Campus, te midden van veel innovatieve ondernemingen en jong talent. “Hier gaat iTanks optimaal gebruik van maken om samen met iTanks Students uit te groeien tot de innovatiemotor van Rotterdam.” Wij spraken met Jorn van der Schaaf, een van de initiatiefnemers van iTanks en iTanks Students.

Het verhaal begint in 2012 met de oprichting van iTanks, een kennisplatform voor tankopslag dat inmiddels is uitgegroeid tot het centrum voor innovaties in het Rotterdamse havengebied. Wat kan je vertellen over die innovaties?
“De Rotterdamse 'doe'-mentaliteit is sterk verweven met iTanks. Wij innoveren door echt met ideeën aan de slag te gaan. Dit heeft al tot concrete resultaten geleid, zoals ‘Jopie’, de schoonmaakrobot voor meerpalen onder jetties. Naast een verbetering van de veiligheid en efficiency zorgt Jopie voor een betere beschikbaarheid van steigers tijdens onderhoud. Dit vertaalt zich in meer doorvoer in de haven. 

Lopende innovatieprojecten zijn bijvoorbeeld iClean (het non-entry schoonmaken van tanks), iWeld (het met slechts één operator tijdbesparend laserlassen om een nieuwe bodem in een tank te leggen), iTent (het ontwikkelen van een tent voor tanks zodat er met slecht weer doorgewerkt kan worden) en het ontwerpen van een wet- en regelgevingdatabase voor inspecties.”
 
Is iTanks alleen interessant voor grote bedrijven?
“Nee hoor, met iTanks brengen wij het midden- en kleinbedrijf (mkb) en de grotere bedrijven samen. Mkb'ers bedenken allerlei dingen en komen geregeld met interessante oplossingen voor industriële problemen, maar ze hebben grote moeite om bij de grote bedrijven binnen te komen. Met iTanks fungeren we eigenlijk als een ideeënbus voor het mkb en als een filter richting de grote bedrijven.”

Met iTanks Students worden sinds kort ook techniekstudenten van hbo's en universiteiten betrokken bij het iTanks-concept. Eigenlijk heel logisch, want zoals Jorn al eerder zei: “Zonder nieuwe lichting is er geen toekomst voor onze haven.” Hoe is iTanks Students begonnen?
“Omdat het erg moeilijk was om goed contact te krijgen met de hogescholen en universiteiten hebben we op een gegeven moment een uitje georganiseerd naar een olieterminal. Veertig studenten van de TU Delft hebben toen een rondleiding en presentatie gekregen, ook over iTanks. Daarbij zaten de eerste jongens, Leon Noordam en Watse Weber, die wel interesse hadden om naast hun studie iets te betekenen voor de industrie. Wat later, halverwege mei 2014, heb ik samen met hen iTanks Students opgezet. Ik heb de contacten in de industrie om de opdrachten vorm te geven en Leon en Watse zoeken de studenten.”

Waarom is iTanks Students zo waardevol, zowel voor studenten als bedrijven?
“Wij proberen studenten zo veel mogelijk in aanraking te laten komen met de praktijk, gerelateerd aan een technische studie. Zo zijn er geregeld brainstormsessies en meet & greets met bedrijven. Ook een stukje projectmanagement vinden wij belangrijk: hoe pak je een project aan, wat moet je doen om een bepaalde uitkomst te behalen, hoe stem je verwachtingen af met klanten en hoe communiceer je alles rondom een project. Je creëert hiermee een enorme meerwaarde voor die jongens op de arbeidsmarkt. 

Er lopen op dit moment projecten bij TEAM Terminal, Gate Terminal en E-Stone Batteries, zoals het optimaliseren van onderhoudsbeheersystemen, risk based inspecties op leidingen en het centraliseren van data. Daarnaast bieden wij sinds kort een service om handgemaakte bouw- of installatietekeningen en P&ID's te digitaliseren in programma's als AutoCAD en Inventor.

Het uitgangspunt van iTanks Students is enthousiasme opwekken voor de industrie bij studenten en het gat dichten tussen theorie en praktijk. Voor bedrijven is het een interessante mogelijkheid, ook financieel, om technische projecten uit te laten voeren door jonge, gemotiveerde studenten.” 

Vind jij praktijkervaring belangrijk? Studeer jij aan een hogeschool of universiteit en wil je praktijkkennis opdoen naast je studie? Meld je dan aan bij iTanks Students! Registreer je via de registreerbutton.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jorn van der Schaaf (vanderschaaf@itanksstudents.eu / 06-52468715). Website: www.itanksstudents.eu.




terug naar overzicht
Deel dit bericht: