Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

5 vragen aan Onno de Jong, Jong Haventalent 2014

onno_015 vragen aan…
Onno de Jong, onderzoeker bij de Erasmus Universiteit en Jong Haventalent 2014

Hij verwachtte het niet, maar toch werd Onno de Jong uitgeroepen tot Jong Haventalent van het jaar 2014. Deze titel gaat jaarlijks naar een jonge professional met een visie op de Rotterdamse haven en de ambitie om daar iets mee te doen. Onno is nu een jaar lang ambassadeur en rolmodel voor jong talent in de haven. Reden genoeg om hem in deze JONGEREN-special van Talent Gezocht! de vijf vragen over de haven te stellen.
 
1. Hoe kwam je in de haven terecht?
Tijdens het schrijven van mijn scriptie voor de master Urban, Port & Transport Economics van de Erasmus Universiteit werkte ik als student assistent en na mijn afstuderen kon ik voltijds als onderzoeker beginnen. Sinds anderhalf jaar werk ik dus met uitzicht op de haven. Gelukkig kom ik voor onderzoek wel regelmatig over de vloer bij allerhande bedrijven die écht in de haven zitten.
 
2. Wat maakt het werken in de haven zo leuk?
Wat je ook doet met of in de haven, je kunt altijd makkelijk uitleggen wat je doet. Het is immers heel tastbaar en iedereen heeft er een beeld bij. En dat is iets wat je, als je bijvoorbeeld op de Zuidas werkt, minder snel hebt. Ook spreekt de diversiteit en het internationale karakter van de haven me erg aan.
 
3. Wat is je mooiste herinnering aan de haven?
Dat is een lastige keuze. Of het nou rondrijden op de EMO terminal is of met storm op de kop van Nieuwe Waterweg staan, eigenlijk levert iedere keer dat je in de haven komt wel weer nieuwe beelden op. Het is een heel dynamische wereld waar altijd wel wat gebeurt.
 
4. Is er gezien de recessie eigenlijk wel werk in de haven?
Absoluut. Wel verandert het werk in de haven. Zowel in de logistieke functies in de haven als bij de in het havengebied gevestigde industrie worden steeds strengere eisen gesteld aan het personeel. Steeds meer werk wordt niet meer handmatig gedaan. Je merkt dan ook dat het opleidingsniveau van jongeren die starten met werken in de haven steeds hoger is.
 
5. Wat moeten mensen volgens jou weten over de haven?
Er is volgens mij geen enkele andere werkomgeving te bedenken waar mensen met zulk uiteenlopende achtergronden qua studie en opleidingsniveau geschikte banen kunnen vinden.


terug naar overzicht
Deel dit bericht: