Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

BTT durft te investeren in talent

BTT_demping_gereed__1_Technisch talent leert de theorie en praktijk bij BTT - Ondanks tekort aan technici zijn er nog steeds
te weinig praktijkplaatsen. Ruim twee jaar geleden werd de gloednieuwe Botlek Tank Terminal (BTT)
opgeleverd. Bijna gelijktijdig ging er een klasje leerling-operators van start. Jongens die tot dan toe
bij Defensie zaten, één was sjorder, één gymleraar. Recent zijn deze jongens allemaal afgestudeerd en vandaag ontvangen zij hun Vapro (MBO)diploma uit handen van BTT-directeur Charles Smissaert.

Vooruitlopen 
In een vroeg stadium besloot BTT de terminal te versterken met jong en enthousiast personeel. Starten met onervaren en ongediplomeerd personeel was tot dan toe zeker geen gemeengoed. ‘Mooie verkooppraatjes’, was de eerste gedachte van Terminal Manager Frank de Leng van BTT. Inmiddels is hij zeer enthousiast over de leerling terminal-operators die via opleidingsbedrijf
PRODEX bij BTT aan het werk zijn. ‘Ik draai al een behoorlijke tijd mee in het vak, dus ik weet waarover ik praat.’ 

Gemotiveerd
Frank is erg te spreken over het aanbod van talent dat BTT binnenkreeg. “Het mes snijdt aan twee kanten: voor jongens die al gewerkt hebben, is het vaak niet zo aantrekkelijk om weer te gaan studeren. Ze zijn immers al gewend aan salaris. Op deze manier kunnen ze leren en werken tegelijk. Natuurlijk is het voor ons van belang dat we gemotiveerde mensen vinden. We kregen via PRODEX tien kandidaten aangeleverd en er kwamen eigenlijk zeker acht in aanmerking. De vijf jongens die we hebben aangenomen, draaien nu al een tijdje mee. Ze zijn heel leergierig en gemotiveerd, maar wat minstens zo belangrijk is: ook hun collega’s zijn heel enthousiast.”

Binding met bedrijf
BTT is een erkend leerbedrijf en een groot voorstander van dit aspect van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De Leng: “Als bedrijf moet je weliswaar investeren in deze zij-instromers en zorgen dat ze op de werkplek goed begeleid worden. Ons voordeel is dat we op korte termijn
gemotiveerde medewerkers erbij hebben, die zich graag opwerken tot operator en op deze manier een binding krijgen met ons bedrijf. Het is voor zo’n proces natuurlijk wel belangrijk dat je de juiste kandidaten krijgt aangeleverd, maar dat is in samenwerking met PRODEX prima gelukt.” BTT is een middelgrote logistieke dienstverlener in de procesindustrie en beschikt momenteel over 34 opslagtanks, met een gezamenlijke opslagcapaciteit van 200.000 kuub. Het is de bedoeling dat deze binnen drie jaar zal uitgroeien tot maar liefst 700.000 kuub. “Als snelgroeiend bedrijf hebben we veel behoefte aan gemotiveerd en gespecialiseerd personeel. In tegenstelling tot veel andere functies, bestaat er voor een terminal-operator geen gerichte opleiding. Voor een kleine organisatie, zonder eigen HR-afdeling, is het dus lastig om geschikte en gemotiveerde mensen te vinden die kunnen meegroeien met jouw bedrijf. Je wilt graag eigen kweek, maar dat moet je wel goed begeleiden. Het PRODEX-traject biedt de ideale oplossing. Zij zijn gespecialiseerd in de procesindustrie én deze zgn. BBL-trajecten, dus zij kunnen ons op dat gebied volledig ontzorgen.”


terug naar overzicht
Deel dit bericht: