Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Nieuwste editie van Talent Gezocht!

Nieuwste editie van Talent Gezocht!

Klik op 'Meer informatie' voor de nieuwste editie van Talent Gezocht! en bekijk o.a. het vacature-aanbod van bedrijven bij jou in de buurt en lees artikelen van en over de Mainport.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Burgemeester Aboutaleb opent vernieuwd HCC

HCC_21_nov_ries_van_wendel_de_joode_Vrijdagmorgen 21 november opende burgemeester Ahmed Aboutaleb het vernieuwde Haven Coördinatie Centrum (HCC) in het World Port Center, het hoofdkantoor van het Havenbedrijf Rotterdam aan de Wilhelminakade 909. Eerder werden de Verkeerscentrale Rotterdam (2010) en Verkeerscentrale Hoek van Holland (2013) grondig gemoderniseerd. Met de oplevering van het HCC is de divisie Havenmeester van het Havenbedrijf - verantwoordelijk voor de veiligheid en orde op het water - weer helemaal klaar voor de toekomst en toonaangevend voor andere havens over de gehele wereld.
 
Het HCC is de werkplek van de coördinatoren van verkeer en inspectie in de hele Rotterdamse haven. Ze voeren namens de havenmeester het toelatingsbeleid uit. De havenmeester is verantwoordelijk voor de veiligheid en orde op het water. Op het HCC werken de medewerkers aan de toelating, planning en meldingen van scheepswerkzaamheden. Tevens coördineert men de water gerelateerde crisisbeheersing in nauwe samenwerking met de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Ook de loodsdienstleiding werkt vanuit het HCC.

Havengebied

Het havengebied van Rotterdam bestrijkt een gebied van 100 kilometer; vanaf het begin van de Eurogeul, 57 kilometer voor de kust, tot en met de Van Brienenoordbrug. Daarin arriveren  jaarlijks bijna 30.000 zeeschepen en 100.000 binnenvaartschepen. Die zijn gezamenlijk goed voor ongeveer 800.000 scheepvaartbewegingen. Havenbedrijf Rotterdam is verantwoordelijk voor de veiligheid en orde in de haven.

Foto Ries van Wendel de Joode; Burgemeester Aboutaleb en havenmeester René de Vries worden gefeliciteerd met het vernieuwde HCC  

Bron: Havenbedrijf Rotterdam 


terug naar overzicht
Deel dit bericht: