Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Nieuwste editie van Talent Gezocht!

Nieuwste editie van Talent Gezocht!

Klik op 'Meer informatie' voor de nieuwste editie van Talent Gezocht! en bekijk o.a. het vacature-aanbod van bedrijven bij jou in de buurt en lees artikelen van en over de Mainport.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Nieuwe logistieke stand DB Schenker bij EIC

DSC_3592_75Dpi_RGB__1_Donderdag 6 november 2014 is de nieuwe logistieke stand van DB Schenker op de EIC-havenexpositie officieel geopend. Hiermee krijgen de leerlingen en studenten een goed beeld over wat logistiek in de haven inhoudt. Zowel vervoer over de weg, door het water, per spoor als door de lucht worden in beeld gebracht. Bovendien betreden de leerlingen als ze de stand binnengaan een echt ‘warehouse’ en krijgen ze een beeld van de verschillende beroepen in de logistiek. DB Schenker Logistics Nederland vindt het van belang om met deze stand verder te investeren in jongeren. Doelstelling is om jongeren kennis te laten maken met de logistieke sector en beroepsmogelijkheden in de logistiek.
 
Paul Boers, director Human Resources: “Wij vinden het belangrijk om jongeren te interesseren voor onze dynamische bedrijfstak. Logistiek biedt zoveel mogelijkheden op allerlei niveaus en in diverse functies. Samen met het EIC kunnen we een grote groep bereiken. Onlangs hebben we ook het Jongerenakkoord van SterkTeam ondertekend. We moeten als bedrijfsleven de handen ineenslaan en de kansen voor jongeren op werk vergroten.”
 
Henk de Bruijn, manager sociale infrastructuur Havenbedrijf Rotterdam en EIC-bestuurslid onderstreept het belang van de inzet van bedrijven voor het EIC: “Zij kunnen als geen ander de praktijk van de Rotterdamse haven in beeld brengen. Door te investeren in de EIC-havenexpositie is het EIC in staat om leerlingen de actuele ontwikkelingen in de haven te laten zien.”
 
Het EIC biedt jaarlijks circa 20.000 leerlingen en studenten (van basis en voortgezet onderwijs t/m mbo en hbo/wo) een havenprogramma. Dit programma bestaat uit lesmaterialen, gastlessen, bedrijfsexcursies, diverse havenprojecten, doeactiviteiten in het chemie en technolab en de interactieve havenexpositie. De havenexpositie is daarbij als een ‘miniport’ die een overzicht biedt en een kader geeft van de verschillende sectoren in de haven en hoe die met elkaar samenhangen.
 
“Wij zijn blij dat een bedrijf als DB Schenker Logistics zich op deze manier wil inzetten voor educatie en voorlichting over de logistieke sector”, aldus Mary Dotsch, directeur EIC Mainport Rotterdam. “Dit past goed binnen het beleid van het EIC dat als doelstelling heeft om jongeren in contact te brengen met de verschillende sectoren in de Rotterdamse haven en industrie en de vele mogelijkheden om daar te werken. DB Schenker is een van onze partners om dit doel te bereiken.”
 
In Nederland is DB Schenker Logistics een van de marktleiders in de logistieke dienstverlening. Met 2.500 medewerkers, 23 logistieke centra en kantoren op strategische locaties biedt de logistieke dienstverlener multimodale services in landtransport, luchtvracht, zeevracht, supply chain management en beurs- en contractlogistiek aan.terug naar overzicht
Deel dit bericht: