Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Nieuwste editie van Talent Gezocht!

Nieuwste editie van Talent Gezocht!

Klik op 'Meer informatie' voor de nieuwste editie van Talent Gezocht! en bekijk o.a. het vacature-aanbod van bedrijven bij jou in de buurt en lees artikelen van en over de Mainport.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Jongeren oriënteren zich bij McPort Event bij EIC

EIC-gebouw_1Aanstaande donderdag 13 november (van 08.45 uur tot 16.30 uur) vindt in het EIC Mainport Rotterdam  in Rozenburg het McPort Event plaats. Ruim 600 leerlingen van bovenbouwklassen vmbo/havo/vwo van 13 scholen uit de regio Rotterdam-Rijnmond komen naar het EIC om zich te oriënteren op een vervolgopleiding, (snuffel) stage of hun toekomstige beroep in de Rotterdamse haven. Belangrijk voor leerlingen, bedrijven en scholen, want de verwachting is dat de vraag naar goed opgeleid personeel in de haven de komende jaren zal toenemen.
 
Gastles
Ter voorbereiding op het evenement hebben alle scholen een gastdocent op bezoek gehad met informatie over de haven. Op de dag zelf krijgen de leerlingen een havencarrousel aangeboden. De leerlingen bezoeken onder meer:

  • De beroepen- en opleidingenmarkt. 15 bedrijven zijn aanwezig met een stand. Zij informeren de leerlingen over het brede scala van beroepen dat de haven en industrie te bieden heeft. Bovendien zullen decanen en studenten van de  mbo-opleidingen Albeda, STC, Zadkine  en de Hogeschool Rotterdam de leerlingen informeren over de diverse opleidingsmogelijkheden.
  • Spannende doe-activiteiten. Leerlingen kunnen zelf aan de slag met verschillende doe-activiteiten. Zo kunnen de leerlingen op onderzoek uit in de OTIB-technobiel, wordt het DNA van een kiwi ontleed onder begeleiding van Zadkine-studenten, is er een chemiespel van C3. Ook vindt er een 3D demonstratie plaats en wordt gewerkt aan op afstand bestuurbaar vervoer onder begeleiding van Makerspace enz.

Tevens vindt er een Beroepen Challenge plaats. Presentator Dave van der Wal, onder meer bekend van RTV Rijnmond, gaat samen met leerlingen in gesprek met verschillende medewerkers van havenbedrijven. De leerlingen hebben op school vragen voorbereid om meer te weten te komen over de grote verscheidenheid aan beroepen in de haven.

Dit alles is bedoeld om de leerlingen te stimuleren om serieus na te denken over hun talenten en hun mogelijke toekomst in de Rotterdamse haven!

Het McPort Event wordt georganiseerd door het EIC in samenwerking met bedrijven en opleidingen in de regio Rotterdam. Bedrijven ondersteunen McPort financieel waardoor de deelnemende scholen dit programma kosteloos aangeboden krijgen.

Jaarlijks ontvangt het EIC circa 20.000 leerlingen en studenten uit de gehele onderwijskolom  (van basis- en voortgezet onderwijs  t/m mbo en hbo/wo). Zij krijgen een havenprogramma aangeboden dat bestaat uit: bedrijfsexcursies, de interactieve havenexpositie, gastlessen, lesmaterialen en diverse havenprojecten. Het EIC wordt ondersteund door het Havenbedrijf Rotterdam, Deltalinqs en de STC-Group. Scholen kunnen zich aanmelden via de website www.eic-mainport.nl of telefonisch bij het EIC.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mary Dotsch, directeur EIC Mainport Rotterdam, via onderstaande contactgegevens.

EIC Mainport Rotterdam
Noordzeeweg 6
3181 ML Rozenburg (havennummer 5325)
Telefoon: 0181 296029 of 06-53617814
E-mail: m.dotsch@eic-mainport.nl
Website: www.eic-mainport.nl


terug naar overzicht
Deel dit bericht: