Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

5 vragen aan Cees Alderliesten

CeesDeltalinqs behartigt de gezamenlijke belangen van logistieke, haven- en industriële bedrijven in Mainport Rotterdam. Cees werkt met deze bedrijven aan verschillende initiatieven om voldoende mensen aan het werk te krijgen en jongeren te inspireren voor haven gerelateerd onderwijs. Het promoten van de Rotterdamse haven als aantrekkelijke werkomgeving is daarbij het doel.


Hoe kwam je in de haven terecht? 
Hoewel ik al sinds 1998 in Rotterdam woon, ben ik pas de laatste jaren echt actief in de haven. De dynamiek van de bij Deltalinqs aangesloten bedrijven zorgt ervoor dat ik de haven van binnen en buiten heb leren kennen. Daarvoor was de haven voor mij niet meer dan het industriegebied langs de A15 richting de Maasvlakte. Raar eigenlijk. Hoewel Rotterdam in heel Nederland als grootste Europese havenstad bekend staat is het blijkbaar mogelijk om in de stad te wonen zonder echt te weten wat er zich in het havengebied afspeelt. 

Wat maakt het werken in de haven zo leuk? 
Veel van wat de gemiddelde Europeaan eet, drinkt of koopt is mogelijk via onze haven ingevoerd. Wanneer het in de haven minder gaat, hebben veel mensen daar dus last van. Daarom is het leuk om, samen met de 90.000 andere mensen die in de haven werken, te zorgen dat het goed gaat in de regio. 

Wat is je mooiste herinnering aan de haven? 
Ik ben ooit eens mee geweest met een rondleiding van een groep kinderen over het tankopslagbedrijf Team Terminal. Eén van de jongens vroeg, terwijl hij pal naast een 25 meter hoge opslagtank stond, waar de tanks nu waren die er bij dit bedrijf te zien zouden zijn. Hij was met de excursie meegekomen in de volste overtuiging een wagenpark aan Leopard tanks uit het leger te kunnen aanschouwen. Na de eerste teleurstelling was de jongen aan het einde van de rondleiding uiteindelijk erg enthousiast over wat hij uiteindelijk wel gezien had. Ik moet altijd aan dit verhaal denken wanneer ik jongeren probeer uit te leggen wat er allemaal te doen is in de haven. 

Is er gezien de recessie eigenlijk wel werk in de haven? 
Absoluut. Jaarlijks onderzoekt Deltalinqs het aantal te verwachten vacatures voor de komende jaren bij onze aan-gesloten bedrijven. Ook in de haven is de recessie merkbaar en het aantal bedrijven dat verwacht te groeien is wel kleiner geworden. Maar de komende jaren gaan veel medewerkers met pensioen en deze mensen moeten vervangen worden. De leerlingen van nu of mensen met ervaring en de juiste opleiding – ook buiten het havengebied – moeten die vacatures de komende jaren gaan invullen. 

Wat moeten mensen volgens jou weten over de haven? 
Het juiste beeld van de haven, dat is belangrijk. Veel mensen hebben eigenlijk geen beeld van de haven terwijl de haven de grootste werkgever van de regio is. Het zou daarom goed zijn als iedereen weet welke prachtige banen de haven kan bieden. Dat kan al op jonge leeftijd. Waarom leren we onze kinderen wel precies het jaar waarin de Slag bij Nieuwpoort heeft plaatsgevonden en niet welke spannende toekomst de Rotterdamse haven kan bieden?

terug naar overzicht
Deel dit bericht: