Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Gemeente ziet haven als belangrijke banenmotor

spijkenisse_gemeentehuis2SPIJKENISSE/BERNISSE – Als op 1 januari 2015 de Participatiewet ingaat, is Nissewaard er klaar voor. Woensdag 15 oktober gaf de gemeenteraad van Spijkenisse groen licht voor het beleid, de verordeningen en het financiële plan dat de afgelopen maanden is voorbereid. De gemeenteraad van Bernisse deed dit al op 14 oktober. Met de komst van de Participatiewet kunnen mensen met een beperking voortaan bij de gemeente terecht voor hulp bij het vinden van werk. Daarbij staat de eigen kracht en het netwerk van mensen centraal. De gemeente biedt alleen ondersteuning als dit echt nodig is.

Wethouder Christel Mourik van de gemeente Spijkenisse staat volledig achter de uitgangspunten van de nieuwe wet omdat de visie van de gemeente Spijkenisse daar nu al goed bij past. “Het belangrijkste doel van de Participatiewet is om alle mensen, óók mensen met een arbeidsbeperking, als volwaardige burgers mee te laten doen in de samenleving. Een te grote groep werkt momenteel niet of is niet werkzaam in een reguliere baan, terwijl zij wel mogelijkheden hebben. Het moet normaal worden dat mensen met een beperking deel uitmaken van het arbeidsproces. Iedereen is waardevol in onze samenleving.”

Haven als banenmotor
Wethouder Mourik heeft er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken. De gemeente Spijkenisse boekt prima resultaten bij het begeleiden van mensen naar werk. Dit komt niet alleen door de aantrekkende markt, maar zeker ook door de inspanningen van het Werkgevers Servicepunt en de kwaliteit van de training voor mensen met een uitkering. In september dit jaar vonden negentig mensen met een Wwb-uitkering een betaalde baan. De meesten hebben een baan in de zakelijke dienstverlening of transport en logistiek gevonden. De haven is daarbij een belangrijke banenmotor met veel werkgelegenheid nu en in de toekomst. Het Werkgevers Servicepunt, dat mensen met een Wwb-uitkering koppelt aan werkgevers, heeft in het najaar 25 procent meer vacatures van werkgevers gekregen dan in het eerste kwartaal dit jaar. Het aantal vacatures dat het Werkgevers Servicepunt heeft vervuld, is met 45 procent gestegen.

Wethouder Wim Kruikemeier van Bernisse deelt het vertrouwen van Christel Mourik. De samenwerking tussen beide gemeenten op het terrein van werk en inkomen verloopt al veel langer tot tevredenheid. Door de herindeling en het brede decentralisatieproces ziet hij nog veel meer kansen ontstaan om beleidsdoelstellingen met elkaar te verbinden. “Naast transport en logistiek liggen er ook in de sectoren zorg en recreatie & toerisme genoeg mogelijkheden om mensen met een beperking naar werk te begeleiden. Onze succesvolle aanpak gaan we doorzetten naar onze nieuwe doelgroep”, aldus wethouder Mourik. “Hierbij is de samenwerking met ondernemers en het onderwijs hard nodig. Daarnaast willen we ook dienstverlenend zijn richting werkgevers. Daarom dient er één werkgeversbenadering ontwikkeld te worden zodat werkgevers niet door verschillende gemeenten en instanties benaderd worden. De vormgeving van het werkbedrijf, loonkostensubsidie, proefplaatsing en garantiebanen regelen we met elkaar in de arbeidsmarktregio Rijnmond. Deze instrumenten moeten het werkgevers makkelijker maken iemand met een beperking in dienst te nemen. Voor werknemers hebben we bijvoorbeeld beschut werk of een studietoeslag. De gemeenten van Voorne-Putten hebben besloten om gezamenlijk een arbeidsontwikkelbedrijf vorm te geven.”

Wat verandert er op 1 januari 2015?
Met de komst van de Participatiewet vinden forse veranderingen plaats ten aanzien van de Wet werk en bijstand (Wwb), de Wet werk en arbeidsondersteuning jonggehandicapten (Wajong) en de Wet sociale werkvoorziening (Wsw). Vanaf 1 januari 2015 kunnen mensen met een beperking de gemeente hulp vragen bij het vinden van een baan of er een uitkering uit de Participatiewet aanvragen. Voor meer informatie: www.spijkenisse.nl/zorgvoorelkaar.

terug naar overzicht
Deel dit bericht: