Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Meer meiden kiezen voor techniek

MeidenTechniek_1
Steeds meer meisjes kiezen voor een techniekopleiding in Rotterdam. Het aantal vrouwen dat techniek studeert aan de Hogeschool Rotterdam, is flink toegenomen. Verwachting is zelfs dat de opleidingen binnenkort net zoveel mannelijke als vrouwelijke studenten heeft.

Dit collegejaar bestaat 30 procent van de studenten al uit vrouwen. Voorgaande jaren was dat nog 20 procent. De toename is een brede trend: alle opleidingen, van Bouwkunde tot Communication and Multimedia Design, mogen meer vrouwelijke studenten verwelkomen. Voorzitter van het College van Bestuur Hogeschool Rotterdam, Ron Bormans, verwacht dat dat er alleen maar meer zullen worden. 

Ook interessant voor vrouwen
Bormans sprak deze maand van een ‘spectaculaire’ stijging en is erg blij dat meer vrouwen voor techniek kiezen. Zeker omdat de laatste jaren hard is gewerkt om meer vrouwen naar de opleidingen te krijgen. “We hebben steeds tegen meisjes en vrouwen gezegd: beslis niet te snel dat techniek niets voor je is. Kijk nou naar techniek, dat is ook voor jou interessant”, vertelt Bormans. Meisjes hebben volgens hem sindsdien ontdekt dat techniek alleen maar vies is, maar dat ze ook in hun mantelpakje bij hun toekomstige werkgever kunnen verschijnen.

Aantrekkelijker en technischer
Vrouwen hebben steeds meer belangstelling voor technische studies, omdat de technieksector is veranderd, denkt Bormans. De studies zijn aantrekkelijker gemaakt zodat niet alleen jongens kiezen voor techniek. Als voorbeeld geeft hij de studie  gezondheidstechniek die gericht is op bijvoorbeeld het verbeteren van operatiekamers. Dat betekent overigens niet dat de techniek minder technisch is geworden, zegt Bormans. Volgens de voorzitter zijn de opleidingen juist technischer geworden

Bron: RTV Rijnmond

terug naar overzicht
Deel dit bericht: