Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Vijftig nieuwe chemietalenten ontvangen beurs

Topsector_Chemie_2014_300

DEN HAAG - Vandaag, 30 september, ontvangen vijftig nieuwe chemietalenten de Topsector Chemiebeurs tijdens het World of Technnology and Science (WoTS) evenement in de Jaarbeurs Utrecht. Daarnaast studeren talenten uit de eerste lichtingen af. Sinds de start van dit beurzenstelsel in 2011 is er een duidelijke toename te zien in de instroom van chemie-opleidingen. Ook zorgen de beurzen voor intensiever contact tussen bedrijven en opleidingen, waardoor beide partijen beter kunnen inspelen op de behoefte van het werkveld. 
 
Doel van de Topsector Chemiebeurs
De Topsector Chemiebeurzen zetten in op excellentie. Daarnaast helpt de beurs de interesse in een chemieopleiding te vergroten en daarmee het tekort op de arbeidsmarkt aan goede afgestudeerde scheikundigen en procestechnologen te verminderen. In de afgelopen vijf jaar is het aantal inschrijvingen voor chemie-opleidingen aan de universiteiten met twintig procent gestegen. Voor hogescholen is dat zelfs vierendertig procent. Ondanks de duidelijke toename van het aantal universitaire chemiestudenten, is de toekomstige vraag vanuit de sector - als gevolg van vergrijzing van de beroepsbevolking en de stijging van het aantal vacatures - nog steeds groter dan de toestroom van studenten. Ook stromen veel afgestudeerde chemiestudenten niet vaak genoeg de chemiesector in. Met de realisatie van inmiddels meer dan 100 beurzen voorziet de Topsector Chemie nu al in meer dan 10% van de ambitie van 1000 beurzen die door Techniekpact is gesteld. De Topsector Chemie is daarmee koploper. Doekle Terpstra, aanjager Techniekpact, benadrukt de urgentie dat meer bedrijven in toekomstige medewerkers moeten investeren door middel van het toekennen van beurzen aan talenten.
 
Numerus fixus 
Door de toename van het aantal studenten worden de grenzen van de capaciteit bij sommige opleidingen bereikt. Onlangs stelden zes hogescholen een numerus fixus in voor twee bètaopleidingen. Dit is een nieuwe uitdaging die industrie en onderwijs samen moeten oppakken.
 
De vier talentenprogramma’s binnen de Topsector Chemiebeurs 

  • Analytical Sciences Talent Program (ASTP): 2e t/m 4e jaar hbo; 150 uur/jaar extra onderwijs; 600 uur extra stages bij bedrijven; beurs (3000-5400 €/jaar); 66 studenten. Coördinatie: CEAS (Center of Expertise Analytical Sciences; samenwerking van HAN en COAST).
  • MSc+ Analytical Sciences: 1e en 2e jaar academische MSc; 150 uur/jaar extra onderwijs; 1600 uur extra stages in (publiek)private projecten; beurs (4400-5000/jaar); 10 studenten. Coördinatie : COAST.
  • BSc+ Chemie: 1e t/m 3e jaar academische BSc; honourstrajecten aan universiteiten; extra contact met bedrijven; beurs (5000/jaar); 26 studenten. Coördinatie: VNCI.
  • Process Technology Talent Program (PTTP): 2e t/m 4e jaar hbo; 150 uur/jaar extra onderwijs; stages bij bedrijven; 11 studenten. Coördinatie: ISPT. 

terug naar overzicht
Deel dit bericht: