Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Nieuwste editie van Talent Gezocht!

Nieuwste editie van Talent Gezocht!

Klik op 'Meer informatie' voor de nieuwste editie van Talent Gezocht! en bekijk o.a. het vacature-aanbod van bedrijven bij jou in de buurt en lees artikelen van en over de Mainport.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Servicehaven gereed op Maasvlakte 2

Kleine haven, grote daden
Servicehaven gereed op Maasvlakte 2
Servicehaven_gereed

Nog voor de eerste container over de kade gaat, is de kleinste haven van Maasvlakte 2 al ontwikkeld tot het epicentrum van binnenvaart en nautische dienstverlening. De Prinses Margriethaven, pal voor de deur van informatiecentrum FutureLand, biedt een centraal gelegen toevluchtsoord voor binnenvaartschippers wachtend op hun beurt en een thuishaven voor nautisch dienstverleners.

Service centraal

De modernste en meest efficiënte haven van de toekomst heeft vlekkeloze logistiek nodig. Nautisch dienstverleners als slepers, roeiers, zeehavenpolitie, douane, hydrografische dienst en de havendienst zijn samen verantwoordelijk voor deze logistiek. De begeleiding van schepen in de haven en het vast- en losmaken van zeeschepen behoort tot de verantwoordelijkheden van roeiers en slepers. De Zeehavenpolitie voert onder meer milieu- en veiligheidsinspecties uit en de dienst Hydrografie houdt de diepte van havens en vaarwegen nauwlettend in de gaten. Zodat ook in de toekomst de diepste zeeschepen Maasvlakte 2 veilig kunnen blijven bereiken. Het Havenbedrijf houdt met de kenmerkende geel-blauwe patrouillevaartuigen een oogje in het zeil en draagt zo bij aan de veilige en vlotte afhandeling van om en nabij een miljoen scheepvaartbewegingen per jaar. De vaartuigen van elk van deze dienstverleners krijgen een vaste ligplaats in het hart van de Maasvlakte. Daarin voorziet de aanleg van een 250 meter lang drijvend ponton.

Demonstraties in FutureLand

De inrichting van de servicehaven is deze zomer voltooid. Tijdens de themadag op 27 september vindt tussen 12.00 en 13.00 uur de spetterde opening plaats door havenwethouder Pex Langenberg. Kom langs en hoor en zie wat Divisie Havenmeester, Sleepdiensten, Dienst Hydrografie, Zeehavenpolitie, Roeiers en Douane gaan doen in de Prinses Margriethaven, zodra de terminals in bedrijf gaan. Duikers, groot en klein materieel en zelf met trossen slepen. Het kan allemaal in FutureLand op zaterdag 27 september!


terug naar overzicht
Deel dit bericht: