Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Expeditie Wereld Haven

Vrijdag 5 september is een goed moment voor scholieren en studenten om de Wereldhavendagen te bezoeken.
carriereplein_web
Onder de naam Expeditie Wereldhaven wordt, in samenwerking met een groot aantal organisaties en bedrijven, op vrijdag 5 september tussen 10.00 en 14.00 uur een informatief en actief programma geboden. Expeditie Wereldhaven is bestemd voor basisonderwijs, voortgezet onderwijs en MBO.

Met Expeditie Wereldhaven kun je op:
  • Kennisexpeditie: bedrijfsbezoek op het evenemententerrein op afspraak.
  • Doe-expeditie: activiteiten om op eigen gelegenheid de haven te ontdekken op het evenemententerrein.
  • Havenexpeditie: een kijkje achter de schermen bij een bedrijf in de haven (excursie).
  • Museumexpeditie: een actief programma in één van de deelnemende musea.
  • HBO/WO-studenten zijn van harte welkom bij het Engelstalige seminar ‘What triggers companies to invest in Rotterdam?’ waarbij, na diverse presentaties, studenten zelf aan de slag gaan in een interactieve workshop.

2e World Port Hackaton
Op 5 en 6 september 2014 wordt de 2e World Port Hackathon tijdens de Wereldhavendagen
georganiseerd. In de Hackathon worden concepten en prototypes met nieuwe technologie en
informatie voor een veilige, duurzame, innovatieve, inspirerende en economisch rendabele
Rotterdamse haven ontwikkeld. 

Zo’n 75 tot 100 deelnemers, experts en studenten, gaan in teams 24 uur aan de slag met uitdagingen
en informatie uit de Rotterdamse Haven. Aan het einde van de 24 uur worden de resultaten gepitched en worden prijzen uitgereikt voor de meest kansrijke, innovatieve en inspirerende ideeën.

De Hackathon zet de Rotterdamse Haven op de kaart als de inspirerende en uitdagende plek voor de Smart Port en Smart Industry waar de ruimte is om de kansen van Big Data en Internet of Things te realiseren. De onzichtbare kant van de Rotterdamse Haven wordt zichtbaar; bezoekers aan de Wereldhavendagen kunnen een blik werpen in de wondere wereld van de ‘informatie haven’.

De Hackathon vindt plaats in Rotterdam Heijplaat op de RDM Campus. 
De 2e World Port Hackathon is een co-creatie van diverse stakeholders uit Rotterdam en de Rotterdamse Haven, de co-creatie partners. De spelers zorgen voor de middelen, kennis, kunde en data in om gezamenlijk de tanden te kunnen zetten in de uitdagingen voor de Rotterdamse Haven. Voor meer informatie zie: www.worldporthackathon.nl

Rabobankberoepenplein
Nieuw in Expeditie Wereldhaven is het Rabobankberoepenplein. Jongeren worden hier op een leuke wijze geïnformeerd over beroepen in de haven aan de hand van infowanden, een opdrachtenkaart
en verhalen uit de praktijk door mensen die in de haven werken.

SummerLabb, hét lab van festivalland
SummerLabb neemt de bezoeker mee in het verhaal van zijn of haar eigen toekomst. Een toekomst die veel verrassingen en vernieuwingen te bieden heeft. Tijdens Wereldhavendagen toont
SummerLabb de bezoekers uit de Rijnmond een andere kant van hun geliefde havenstad; niet de oude overslagkranen, maar hypermoderne drones zullen de toekomst sieren.

 In een vernuftig duurzaam paviljoen laten samenwerkende partners als kennisinstellingen, universiteiten en bedrijven, de festivalbezoeker voelen, proeven en ruiken aan nieuwsgierigmakende duurzame innovaties.

Het paviljoen is speciaal voor SummerLabb ontworpen en gebouwd door excellente studenten van de studierichting Duurzame Bouw van TU Eindhoven samen met architectenbureau Orga. 

Afgelopen zes jaar is SummerLabb uitgegroeid tot een rondreizende Stad van de Toekomst. De aftrap vond plaats op Extrema Outdoor, binnenkort verrijst het paviljoen naast de Erasmusbrug tijdens de Wereldhavendagen en het seizoen wordt afgesloten op Eurosonic-Noorderslag. 

“Door aanwezig te zijn op meerdere plekken in Nederland en naar verwachting in de toekomst ook buiten de  landsgrenzen, bereiken wij nog meer mensen”, legt Jan Douwe Kroeske uit. “Tijdens onze aanwezigheid op Lowlands en Indian Summer Festival hebben we ontdekt dat elk publiek open staat voor de laatste ontwikkelingen rondom innovatie en duurzaamheid, als je het maar op een ludieke en nieuwsgierigmakende manier brengt.”

Bezoek TG! op het Carrièreplein tijdens de Wereldhavendagen
Ben je op zoek naar een baan of opleiding in de Rotterdamse haven? Bezoek dan het Carrièreplein
(Wilhelminakade) tijdens de Wereldhavendagen op 5, 6 en 7 september. De haven schreeuwt om nieuw talent en ook dit jaar is arbeidsmarkt dus weer een belangrijk thema tijdens het evenement. Op het Carrièreplein kom je direct in contact met werkgevers en het team van Talent Gezocht! Ben of je ken je iemand met talent? Wij informeren je graag over loopbaanmogelijkheden en actuele vacatures.

Heb jij al kennis gemaakt met Mainportdotz?
Mocht je dit fenomeen vorig jaar helemaal gemist hebben, kun je ook dit jaar kennismaken met
Mainportdotz, jouw persoonlijke havengids. Bij de stand van Talent Gezocht! en bij het EIC
Mainport te Rozenburg staan de reuzentablets te wachten op jouw komst.

Mainportdotz doet dienst als jouw persoonlijke gids in de mooiste haven van de wereld. De ‘dotz’
op de interactieve reuzentablets vertonen uitgebreide informatie en videomateriaal van bedrijven,
vacatures en recreatiemogelijkheden in en om Mainport Rotterdam. Vind je de informatie die je zoekt, dan kun je deze vervolgens makkelijk en snel doorsturen naar je smartphone. Stippel de activiteiten tijdens de Wereldhavendagen helemaal uit via Mainportdotz of laat je inspireren
voor een toekomstig bezoek aan Rotterdam.

Mainportdotz zijn op 5, 6 en 7 september te vinden bij de stand van Talent Gezocht! op het Carrièreplein aan de Wilhelminakade en bij het EIC Mainport in Rozenburg (Noordzeeweg 6, havennummer 5325).

Openingsceremonie
Vrijdag om 14.00 uur wordt de Wereldhavendagen officieel geopend. In een decor van schepen wordt de 37e editie van de Wereldhavendagen op feestelijke wijze geopend. Dit kleurrijke spektakel mag je niet missen!
Locatie: Holland Amerikakade (Wilhelminapier)
Vrijdag: 14.00 uur

Slotact
Op zondag staat om 17.00 uur de slotact van de Wereldhavendagen op het programma. Met een show op het water wordt de 37e editie van de Wereldhavendagen afgesloten en het thema van het volgende jaar bekend gemaakt. Op naar de Wereldhavendagen 2015 op 4, 5 en 6 september!
Locatie: Holland Amerikakade (Wilhelminapier)
Zondag: 17.00 uur

Avondshow - Zaterdag: 21.00 uur
Eén van de hoogtepunten van de Wereldhavendagen wordt traditioneel gevormd door het showprogramma van de zaterdagavond. Dit jaar zal het spektakel vanaf 21.00 uur starten op de Nieuwe Maas. Het belooft een kleurrijk schouwspel te worden, waarin prachtige schepen, water, techniek, licht en vuur de show stelen. De Marinierskapel der Koninklijke Marine geeft die avond een kleurrijk concert vanaf het podiumschip De Zeeland. Het orkest staat internationaal zeer hoog aangeschreven. Om ongeveer 22.30 uur is het dan aftellen naar de grande finale met het vuurwerk. Mooi en spectaculair als vanouds. Locatie: Holland Amerikakade (Wilhelminapier), Willemskade, Erasmusbrug. 

Shantyfestival
Het internationale Shantyfestival is nu met grote tent op het Plein 1940. Een pracht plek. De overige podia zijn rond de Leuvehaven, Wijnhaven en Oude Haven. 35 shantykoren uit binnenen buitenland. De openingsavond is op vrijdag 5 september en op 6 en 7 september in de grote tent van 12.00 tot 17.00 uur op de overige podia. Nieuw is op zaterdag 17.00 uur het 1e optreden van het jongeren shantykoor. Dit is een samenwerking tussen de SKVR en St. Shantyfestival Rotterdam. www.shantyfestivalrotterdam.nl.


terug naar overzicht
Deel dit bericht: