Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Top 5 gebouwen bekijken tijdens Wereldhavendagen


Anne_Reitsma_Fotogra_2AA54B 
De Rotterdamse haven is niet alleen een plaats waar hard wordt gewerkt, maar is ook een speelplaats van architectuur en kunst. De stad Rotterdam stond dit jaar zelfs in de wereldwijde ‘Top 10 places to go’ van de New York Times.  Ook de Rotterdamse haven werkt sinds jaren aan het verbeteren van de beeldkwaliteit.
 
De haven moet een plek zijn waar mensen zich prettig voelen, waar werknemers met plezier naar hun werk gaan en genieten van haar schoonheid. In een Top 5  van gebouwen, die zich onderscheiden door hun bijdrage aan de beeldkwaliteit van de Rotterdamse haven, staan naast de Verkeerscentrale Rotterdam van het Havenbedrijf, de Koffiebranderij Santas, het STC-gebouw Waalhaven, het BP-Hoofdkantoor en de Euromax terminal. Deze laatste vier gebouwen waren eerder winnaar van het ‘Havenbeeld’, een prijs die jaarlijks door het Havenbedrijf wordt uitgereikt aan ondernemingen voor hun bijdrage aan het beeld van de haven. 
 
Onder het thema Kleurrijke Haven worden tijdens de Wereldhavendagen excursies georganiseerd, waarmee de bezoeker kennis kan maken met de kleurrijke schoonheid van de haven en de stad. Hierin zijn de Top 5 gebouwen vanaf het water, spoor of de weg te bewonderen en kan men bij bijzondere gebouwen naar binnen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een bezoek aan de Verkeerscentrale Rotterdam in de Botlek of met de ‘Midnight Express’ naar de Euromax terminal? Naast deze excursies is nog veel meer te beleven qua architectuur én kunst.
 
Laat je rondleiden door ‘De Rotterdam’
De Rotterdam is de nieuwste eyecatcher in de skyline van de stad. Een gebouw waar u niet omheen kunt, en dat de Kop van Zuid onmiskenbaar markeert. Met dit gebouw maakt de havenstad zijn reputatie als ‘City of Architecture’ meer dan waar! Dagelijks zijn rondleidingen in dit fantastische gebouw.
 
Bezoek het RDM-terrein
Het voormalige terrein van de RDM (Rotterdamsche Droogdok Maatschappij) - in het Stadshavensgebied – zijn de oude scheepswerven omgetoverd in een campus waar bedrijvigheid en opleidingen hand in hand gaan. Tijdens de excursie naar de RDM maakt u kennis met een rijkdom aan innovatie in een historisch gebouwencomplex. U krijgt dan een rondleiding door het gerestaureerde hoofdkantoor, het monumentale ‘Innovation Dock’ en het dorp Heijplaat. 
 
Kent u de Gecrashte IJscokar?
Dat de Rotterdammer overal bijnamen voor verzint is bekend. De Koopgoot of de Kuip wordt veel gebruikt, maar kent u ook de Gecrashte IJscokar of de Flipspuit? Rotterdammer Herco Kruik verzamelt bijnamen en kan putten uit meer dan 1500 namen voor gebouwen, straten en bruggen. In een wandeling van anderhalf uur vertelt hij u hierover en vult ze aan met talloze wist-u-datjes en anekdotes.
 
Shakespeare in de Schiehaven
Shakespeare werd dit jaar precies 450 jaar geleden geboren: dat vraagt om een ode. In Intorino’s hedendaagse bewerking van de alom bekende sonnetten, staat nog altijd de liefde centraal, maar deze biedt ook nieuwe inzichten. De Opera van Intorno wordt opgevoerd op de prachtige oude zeesleper ‘Fighter’ in de Schiehaven. Dit schip is het stoerste openluchtpodium van Rotterdam en maakt elke voorstelling tot een unieke belevenis. 
 
100 jaar Stad aan zee!
Ontdek een bijzonder stukje Rotterdam in de hal van het Centraal Station en op het Stationsplein. Met een grote hoorn met zeegeluiden en andere bijzondere kunstobjecten vol vergezichten en verhalen, viert ‘Stad aan Zee’ dat Hoek van Holland dit jaar officieel 100 jaar bij Rotterdam hoort. De objecten geven een voorproefje op de rest van de activiteiten die ‘Stad aan Zee’ organiseert.
 
Excursies boeken
Voor de bovengenoemde excursies is een plaatsbewijs nodig, welke vanaf 25 augustus online via www.wereldhavendagen.nl  zijn te verkrijgen en vanaf 4 september te koop via de kassa’s in het Drijvend Paviljoen in de Rijnhaven. Bezoek de website ook voor meer informatie over de excursies.
 
Over de Wereldhavendagen
De Wereldhavendagen is het grootste maritieme evenement van Nederland. Honderdduizenden mensen grijpen jaarlijks de kans om een kijkje achter de schermen te krijgen van Europa’s grootste haven: Rotterdam. Het evenement wordt in 2014 voor de 37e keer georganiseerd en vindt plaats op 5, 6 en 7 september. Bezoekers van jong tot oud kunnen naast scheepsbezichtigingen, demonstraties op het water en presentaties van havenbedrijven, onder andere genieten van een uitgebreid cultureel programma. In 2013 trok het evenement meer dan 400.000 bezoekers. 

terug naar overzicht
Deel dit bericht: