Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Wereldhavendagen 2014

Nog een maand en dan staat Rotterdam weer een lang weekend volledig in het teken van haar haven. En niet alleen Rotterdam. Met meer dan 400.000 bezoekers is sprake van een nationaal evenement. Thema dit jaar is op vrijdag 5 tot en met zondag 7 september ‘de kleurrijke haven’.
Wereldhavendagen_foto_IngeWiedijk
De Rotterdamse haven is niet alleen letterlijk kleurrijk met haar vele containers, schepen en goederen, het is ook een verrassend gebied op en langs de waterkant. Zo biedt de haven bijvoorbeeld natuurgebieden vol unieke bloemen en Schotse hooglanders. Daarnaast zijn er ook kunstwerken en architectonische hoogstandjes te bewonderen. Tijdens de Wereldhavendagen gaat die, voor velen, onverwachte kleurrijke schatkamer wagenwijd open. In de stad, op en langs de Nieuwe Maas en tijdens de excursies diep het havengebied in.

Karel Doorman open voor publiek
De Nieuwe Maas, grofweg tussen Wilhelminapier en Parkkade, vormt wederom het episch centrum van maritiem spektakel. Hier vindt de sleepbotenparade plaats, zijn calamiteiten- en baggerdemonstraties, is de sloepenrace op zaterdag en zal één van de imposante P&O cruiseferries komen ‘straatje keren’ op de rivier. Hier liggen ook de schepen van de Koninklijke Marine afgemeerd. Naast een onderzeeboot zal de Karel Doorman, het grootste marineschip dat Nederland ooit gehad heeft, een mega publiekstrekker zijn. Het is voor het eerst dat het gloednieuwe, 205 meter lange, ‘joint support ship’ voor het publiek toegankelijk is.

Innovaties met het Summerlabb
De Wereldhavendagen zijn interessant en vooral leuk voor jong en oud. Voor de jongsten is er een speciaal Kinderplein op de kop van de Wilhelminapier. Wie zich op een baan wil oriënteren, kan op het Carrièreplein terecht. Bijzonder dit jaar is het Summerlabb Innovatieplein, dat in samenwerking met RDM aan de Wilhelminakade verrijst. Universiteiten, instituten en bedrijven laten bezoekers beleven wat de toekomst in petto heeft. Van gezondheid tot transport en van energie tot voedsel. In de Rijnhaven laat het Ketenakkoord Kunststofkringloop een Nederlandse vinding zien die ‘plastic soup’ uit het water vist. Deze innovatie zal ook ingezet gaan worden om de baai van Rio schoon te maken voor de Olympische Spelen in 2016.

Een baggerschip van zand
Het grootste maritieme festival van Nederland dringt tot ver in het centrum van Rotterdam door dankzij vele winkels en horeca die erop inhaken. Maar ook een project als ‘Stad aan Zee’ is geweldig leuk om te zien en beleven. Dit kunstobject in de hal van Rotterdam CS staat er ter ere van 150 jaar Hoek van Holland. In het centrum is ook aan een spectaculair zandsculptuur in de vorm van een baggerschip te bewonderen. Leuk voor de selfies! Voor veel mensen zullen echter toch vooral het Scheepvaartkwartier en de Wilhelminapier ‘the place to be’ zijn. Hier zijn veel bedrijven en organisaties uit de haven te vinden die zich presenteren met interessante projecten en spectaculaire demo’s. Vele, zoals Van Oord, hebben groot materiaal meegenomen en aan de kades zijn veel schepen open voor bezichtiging.

Van kolenlosser tot rondvaart
Ook het excursieprogramma is dit jaar dik in orde. Neem een kijkje achter de schermen bij de Douane, Damen Shiprepair of de ECT Delta Terminal (Europa’s grootste containerterminal). Of wat te denken van de grootste kolenlosser ter wereld bij de EECV, de veelbesproken LNG terminal of een rondvaart op de Nieuwe Maze, het representatievaartuig van het Havenbedrijf Rotterdam. Kortom, te veel om op te noemen, maar stuk voor stuk zeer de moeite waard. Net als de openingsceremonie (vrijdag 14.00 uur), het showprogramma en vuurwerk (zaterdag 21.00 uur) en de slotact (zondag 17.00 uur).

Over de Wereldhavendagen
De Wereldhavendagen is het grootste maritieme evenement van Nederland. Honderdduizenden mensen grijpen jaarlijks de kans om een kijkje achter de schermen te krijgen van Europa’s grootste haven: Rotterdam. Het evenement wordt in 2014 voor de 37e keer georganiseerd en vindt plaats op 5, 6 en 7 september. Bezoekers van jong tot oud kunnen naast scheepsbezichtigingen, demonstraties op het water en presentaties van havenbedrijven, onder andere genieten van een uitgebreid cultureel programma. In 2013 trok het evenement meer dan 400.000 bezoekers.terug naar overzicht
Deel dit bericht: