Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Jonge leerlingen maken kennis met werk in de haven

Opening Port Rangers-Spijkenisse


SPIJKENISSE – Wethouder Kees Dijkman heeft het startschot gegeven voor de Port Rangers, een project waarbij basisschoolleerlingen kennis maken met werken in de Rotterdamse haven. Leerlingen van de Montessorischool en De Piramide zijn als eerste op ontdekkingstocht gegaan in de haven bij EIC Mainport Rotterdam in Rozenburg. De Port Rangers krijgen ook een uitgebreid programma op school.
De docent gaat samen met de leerlingen aan de slag met het lesmateriaal ‘Steurtocht door de haven’. Medewerkers van bedrijven in de haven geven gastlessen over hun werk. Docenten kunnen het lesmateriaal gebruiken in vakken zoals aardrijkskunde, biologie en taal. Daarna volgt de havenexcursie naar het EIC Mainport Rotterdam. Tenslotte maken de leerlingen een werkstuk over de haven.

“Veel jongeren in Spijkenisse kennen de vele mogelijkheden die de haven hen kan bieden nog niet. Bovendien weten ze niet wat zij voor de haven kunnen betekenen, terwijl er de komende jaren juist in de Rotterdamse haven veel vraag naar goed opgeleid personeel is. Het programma helpt bij een juiste opleidingskeuze, met als gevolg minder kans op schooluitval en goede vooruitzichten op werk”, aldus een persbericht van de gemeente Spijkenisse.

Het gezamenlijke programma Port Rangers wordt uitgevoerd door EIC Mainport Rotterdam in samenwerking met Havenbedrijf Rotterdam, Deltalinqs en Gemeente Spijkenisse.


terug naar overzicht
Deel dit bericht: