Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

HBO IN DE HAVEN TOP EVENT

Vandaag, woensdag 11 juni, vindt op RDM Campus de afsluiting plaats van een vierjarige, intensieve samenwerking tussen de Rotterdamse hogescholen en de haven. Dankzij de inzet van vele partijen is de Rotterdamse haven in deze periode stevig op de onderwijsagenda gezet. Het programma van de dag omvat onder meer een havenarbeidsmarktdebat, de finale van het Beste Havenidee 2014 en de hbo in de haventour met Twan Huys en Allard Castelein, CEO Havenbedrijf Rotterdam. Ook gaan de colleges van bestuur van de hogescholen en de partners van het programma met elkaar in gesprek over hoe zij de haven de komende jaren op de onderwijsagenda houden.

Beste Havenidee 2014
Met het project het Beste Havenidee willen we aankomend innovatief hbo-talent een podium geven. Daarbij geven we ook een actueel beeld van toonaangevend hbo-onderzoek en dragen bij aan de innovatie in het haven en industrieel complex. Voor de verkiezing tot het Beste Havenidee 2014 zijn we op zoek gegaan naar ideeën en innovatieve toepassingen die door hbo-studenten worden ontwikkeld en uitgevoerd in het haven en industrieel complex en maritiem cluster. Ideeën die we zien in afstudeerscripties, onderzoeksrapportages of projectrapportages. De ideeën en de uitvoering zijn gericht op technische of sociale innovatie in één van de sectoren chemie, energie, logistiek, maritiem en ‘out-of-the-box’ (ideeën die een cross-over vormen tussen sectoren of gewoonweg zo bijzonder zijn dat ze niet in een sector passen). Ook dit jaar hebben studenten weer massaal hun ideeën ingediend. Tijdens het hbo in de haven TOP event gaan de finalisten – waaronder één nieuwe ‘wildcard’ deelnemer – voor de laatste maal de strijd met elkaar aan als zij de jury proberen te overtuigen dat zij toch echt het béste idee hebben. De jury bestaat uit Henk de Bruijn (corporate strategy Havenbedrijf Rotterdam), Arjen van Klink (strategie en innovatie Rabobank Rotterdam), Raymond Riemen (havenman van het jaar en CEO Broekman Group), Onno de Jong (Jong Haventalent), Klaas Winters (Partner Deloitte) en Peter Wierenga (hoofdredacteur Nieuwsblad Transport). Zie voor meer informatie over de wedstrijd en de finalisten www.hboindehaven.nl/activiteiten/beste-havenidee-2014.

Tweede editie INN010
In de samenwerking tussen publieke en private partners in Rotterdam ontstond de vurige wens om Rotterdam regionaal en internationaal innovatief te etaleren. Met elkaar hebben zij gewerkt aan de realisatie van het magazine INN010, dat twee keer per jaar verschijnt. Elke editie wordt feestelijk gelanceerd en gekoppeld aan een netwerkborrel. Het doel: de netwerkvorming in Rotterdam tussen de publieke en private partijen verder intensiveren en strategische partnerships creëren en ondersteunen. Bovendien heeft elke editie van INN010 een ander thema. Zo stond ‘Duurzame gebiedsontwikkeling’ centraal in de eerste uitgave. In de tweede editie, die vandaag gepresenteerd wordt, is het thema ‘Maritiem en Logistiek’. Zie voor meer informatie www.inn010.com.

Hbo in de haven
Het haven en industrieel complex vraagt om hoger opgeleiden. In de komende 10 jaar zal er in de haven een grote uitstroom plaatsvinden van veelal gespecialiseerde arbeidskrachten, variërend van werktuigbouwkundigen tot financial, legal en HR-professionals. Het werk in de haven is afgelopen decennia veranderd en zal zich blijven ontwikkelen. Daardoor is er steeds meer behoefte aan goed opgeleid en passend personeel. Het programma ‘hbo in de haven’ wil studenten en docenten daarom kennis laten maken met de haven en vice versa. Met als doel meer studenten die projecten en stages doen in de haven en meer bedrijven die actief samenwerken met de hbo-kennisinstellingen in deze regio en participeren in het enthousiasmeren van jongeren voor een carrière in de haven. Het programma 'hbo in de haven' – een samenwerking tussen Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Inholland Rotterdam, STC-GROUP, Havenbedrijf Rotterdam, Jong Havenvereniging, Deltalinqs en KMR – is een Pieken in de Delta programma dat loopt van 2010 tot medio 2014. Evenementen die de afgelopen vier jaar georganiseerd zijn, zijn het Beste Havenidee, de Mainport Meewerkdagen, Pressure Cooker, de Masterclasses, het LAW-event, de verkiezing tot Jong Haventalent en de vele excursieprogramma's. Zie voor meer informatie www.hboindehaven.nl.


terug naar overzicht
Deel dit bericht: