Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Havenplaatje: Behulpzame roeiers

coverfoto
Bij de Roeiers V.I.O.S. (vergelijkbaar met de KRVE) is het hard aanpakken! Zij varen in kleine bootjes (vletjes) vaak zonder beschutting van het stuurhuisje (niet zoals op de foto) door de haven van Schiedam om schepen vast te leggen die aanmeren. Met vletjes zonder stuurhuisje doen ze dit om onder de trossen door te kunnen varen, waar het vaak op centimeters aankomt. Een niet ongevaarlijk werkje dus. Ook zijn er andere manieren waar zij de scheepvaart in de haven behulpzaam mee zijn zoals het verplaatsen of aanduwen van bakken lege barges. Dit doen ze met gemak vanwege de sterke motoren in hun bootjes. Dit werk wordt net als ander havenwerk 24/7 gedaan dus ook in totale duisternis en van zeer warme dagen tot enorme vrieskou. De combinatie van het varen, flinke nautische kennis, de techniek van touwen/trossen, het vastleggen, veiligheid en soms veel geduld, is een kunst op zich!

terug naar overzicht
Deel dit bericht: