Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

En de winnaar is… Onno de Jong!

Het was een lastige keuze voor de jury van de verkiezing Jong Haventalent. Zo vertelde Lisette van der Pijl op het grote podium in de Lloydzaal van de STC-Group, tijdens het Rotterdams Havenevenement op 7 mei. Maar na de filmpjes van de drie finalisten levensgroot op het scherm te hebben bewonderd en nog een laatste pittige vraag van de jury, valt het verlossende woord dan toch; Onno de Jong, onderzoeker bij de Erasmus Universiteit, is hét Jong Haventalent 2014.

HaventalentDat had Onno zelf niet verwacht. “Toen ik de oproep voor de verkiezing voorbij zag komen, dacht ik ‘dat is niets voor mij’. Ik zit niet in de haven, maar op de 16e verdieping van een pand dat niet eens uitkijkt op het water. Maar m’n collega dacht daar anders over.” Toch is Onno als Haventalent niet vreemd, want al zijn onderzoeken hebben met de Nederlandse zeehavens te maken, en Rotterdam uiteraard in het bijzonder. Daarnaast wil de winnaar het optimisme in de haven terugbrengen. Onno: “Ik voel dat er pessimisme heerst, maar dat is nergens voor nodig. Natuurlijk, ik zie ook uitdagingen op dit moment, maar in Rotterdam is er zoveel kennis. Dat wil ik duidelijk maken, immers zijn jongeren de sleutel voor de toekomst. Dus wil ik ook studenten laten zien welke kansen zij in de haven hebben. Ik heb er zin in!”

Met zijn overwinning liet Onno zijn tegenstanders in de finale achter zich. De jury, bestaande uit Jong Haventalent 2012 Jacob Bac en de finalisten van 2013, Lisette van der Pijl en Mariella Priem, koos uiteindelijk voor hem, ‘omdat hij niet alleen een universitaire visie heeft, maar zeker ook een praktische kant en omdat hij de weg in de haven weet’. Toch hadden ze ook lovende woorden voor de andere twee finalisten. Lisette: “In Ebo de Vries van Jules Dock Prototyping zien we een jonge ondernemer met een brede visie, die met passie aan het werk is. Karin Kuipers van Gate terminal kan met haar enthousiaste verhaal zeker jong talent meekrijgen en vooral haar instelling ‘get your hands dirty’ maakte indruk.”


terug naar overzicht
Deel dit bericht: