Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Prijzenregen bij eerste Rotterdams Havenevenement

Op woensdag 7 mei jl. vond de eerste editie van het Rotterdams Havenevenement plaats, een initiatief van de STC-Group, Deltalinqs, Marine Club Rotterdam en Jong Havenvereniging. Met de organisatie van het Havenevenement willen de initiatiefnemers onderstrepen dat de Rotterdamse haven een fantastische werk- en leerplek is voor talenten van ieder  opleidingsniveau. Tijdens dit feestelijke event zijn vier talenten die leren of werken in de Rotterdamse haven in de schijnwerpers gezet.

AwardDe Rotterdamse haven zit boordevol talenten. Talenten die bijdragen aan het succes van de Mainport en die het
verdienen om in het zonnetje gezet te worden. Tijdens het drukbezochte evenement zijn twee titels (Jong Haventalent en Havenwerker van het Jaar) uitgereikt en twee prijzen (SmartPort Scriptie Prijs en MCR-prijs). Onno de Jong werd uitgeroepen tot Jong Haventalent en gaat een jaar lang door het leven als de ambassadeur en het rolmodel voor jong talent in de haven (lees het hele verhaal op de volgende pagina). Fred Goudswaard werd Havenwerker van het Jaar en de twee prijzen gingen respectievelijk naar Rick Jansen en Thys Scholten.

Havenwerker van het Jaar
Rene Pegel (APMT), Herme de Graaf (KRVE) en Fred Goudswaard (Barge Center Waalhaven) werden uit de diverse inzendingen genomineerd. Raymond Riemen, Havenman van het Jaar en CEO Broekman Group, heeft de uiteindelijke winnaar bekendgemaakt en overhandigde Fred Goudswaard de bijbehorende trofee. “De havenwerker vertegenwoordigt een dynamisch en gevarieerd werkveld: van technici tot sjorders en van terminal operator tot sleepbootkapitein. Pragmatisme, kennis en vakmanschap én een scherp oog voor veiligheid, zijn de vereisten om de haven op koers te houden. We hebben dan ook veel aandacht voor het aantrekken en behouden van talentvolle medewerkers. De mensen die dagelijks operationeel de goederen binnenhalen en het materieel op orde houden zijn cruciaal voor de haven.”

SmartPort Scriptieprijs
De scripties van Natasha van Staalduinen, Bart Riessen en Rick Jansen werden uit elf scripties genomineerd. De aan SmartPort verbonden ‘haven hoogleraren’ beoordeelden alle scripties vanuit hun wetenschappelijke invalshoek. Paul Smits, CFO Havenbedrijf Rotterdam, maakte de winnaar bekend en overhandigde Rick Jansen (TU Delft/EUR) de bijbehorende trofee. Zijn scriptie behandelde een actuele uitdaging voor de Rotterdamse haven: een gemeenschappelijk transportsysteem voor het vervoer van containers tussen de verschillende terminals op de (Tweede) Maasvlakte. Zijn studie wees uit dat samenwerking zou leiden tot mogelijkheden voor interessante kostenbesparingen. Het belang voor de havengemeenschap als geheel gaf voor de jury de doorslag. “Het succes van de Rotterdamse haven blijft mensenwerk”, benadrukt Cees Jan Asselbergs, directeur Deltalinqs. “Dit unieke Rotterdamse Havenevenement geeft een beeld van de verscheidenheid aan mensen en het werk waarmee zij het reilen en zeilen van de haven de toekomst inloodsen. Werkzaamheden en ideeën zijn door de jaren heen veranderd en dat zal in de toekomst doorzetten. Het is belangrijk dat de bedrijven die flexibiliteit kunnen en blijven faciliteren.” 

MCR-prijs: Thys Scholten
De MCR-Prijs werd dit jaar uitgereikt aan Thys Scholten. Thys volgt op dit moment de MBO-opleiding Scheeps- en Jachtbouwkundige bij het Scheepvaart en Transport College in Rotterdam. De MCR-prijs is een initiatief van de Marine Club Rotterdam. Deze netwerkorganisatie reikt jaarlijks een prijs uit aan een talentvolle vierdejaars MBO’er of HBO’er die een echte ambassadeur is voor de haven. Het prijzenpakket dat door MCR-voorzitter Theo Schut werd uitgereikt, bestond uit onder andere een studiebeurs. 

Bron: STC-Group en Deltalinqs


terug naar overzicht
Deel dit bericht: