Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

5 vragen aan: Roy Verduyn, Manager bij Technicom

Technicom houdt zich bezig met het opleiden van technisch- en veiligheidspersoneel in de industrie en het schrijven van kennismodules en opleidingsprogramma’s voor logistieke-, maintenance- en procesbedrijven. Roy heeft als Manager een mooie taak waar hij graag zijn tanden in zet; Hij adviseert bedrijven op een heldere manier over hoe zij het beste hun medewerkers kunnen opleiden op een manier die zoveel mogelijk voldoet aan hun specifieke eisen en wensen.

ROYHoe kwam je in de haven terecht?

Nadat ik op de Shell Bedrijfsschool mijn Operator B diploma heb behaald ben ik in 2000 begonnen als Operator bij Huntsman. Hier heb ik mijn Operator C diploma en propedeuse CT behaald. Na enkele jaren heb ik Huntsman, waar ik met veel plezier heb gewerkt, verlaten, omdat ik verder wilde gaan studeren in dagdienst. Hierna ben ik bij DSM gaan werken in Hoek van Holland en ben daar afgestudeerd in Technische bedrijfskunde. Na DSM ben ik opnieuw verder gaan studeren en ben ik bij Kenniscentrum PMLF gaan werken (KC PMLF zorgt o.a. voor de accreditatie van leerbedrijven). In deze functie mocht ik alle bedrijven in het Botlek/Europoort gebied bezoeken. Inmiddels werk ik alweer zo’n drie jaar bij Technicom. Technicom verzorgt bij vrijwel alle procesbedrijven in het Botlek/Europoort gebied opleidingen en trainingen. Het kan dan gaan om een erkende Operator B of C opleiding, maar ook om een Gasmeet of VCA-cursus.

Wat maakt het werken in de haven zo leuk?

Rotterdam is de haven en de haven is Rotterdam. Je bent onderdeel van één van de, zo niet de grootste, haven ter wereld. De afwisseling, diversiteit en dynamiek maken de Rotterdamse haven bijzonder om te werken. Daarnaast kan men zich er goed doorontwikkelen, er is altijd wel een functie om naar door te groeien. Ondanks dat de haven groot is, is het toch een kleine wereld. Veel mensen kennen elkaar van werk, privé of door havenbedrijven georganiseerde feesten en bijeenkomsten. Mijn vader, broer, vrouw en veel vrienden werken in de haven, iedereen kan dus meepraten.

Wat is je mooiste herinnering aan de haven?

Lastige vraag. Een eerste keer op een enorme cone roof tank staan met prachtig uitzicht, een musical op het water bij de Erasmusbrug, zelf varen op de watertaxi door de haven heen, gourmetten in de controlekamer op kerstavond, enorm grote schepen of interessante bedrijven te hebben bezocht… teveel om op te noemen. Vanuit Technicom vind ik het vaak mooi om te zien als cursisten hun diploma hebben behaald en hiermee verder kunnen in hun carrière. Je ziet iemand soms ploeteren in het begin, maar als hij dan na twee jaar zijn scriptie staat te verdedigen om zijn opleiding af te ronden, dan zie je hoe iemand gegroeid is. Dat is leuk om te zien.

Is er gezien de recessie eigenlijk wel werk in de haven?

Er zijn veel onderzoeksrapporten die uitwijzen dat er komende jaren een personeelstekort is in de haven en industrie. De gemiddelde leeftijd ligt hoog waardoor er een grote vervangingsvraag straks op gang komt. Als de economie verder aantrekt zal de vraag alleen maar toenemen. Bovendien is de haven groter dan men denkt. Ik hoor om me heen vaak dat als de vijf grootste bedrijven geen directe vacatures hebben, het lastig is om werk te krijgen. Echter zijn er veel bedrijven die kleiner en wellicht wat minder bekend zijn die zeker nog op zoek zijn naar goede medewerkers. 

Wat moeten mensen volgens jou weten over de haven?

De haven is groot, heel groot! Er werken heel veel fantastische mensen met een echte Rotterdamse mentaliteit waardoor je altijd direct weet waar je aan toe bent. Ik raad mensen aan om op de Leuvenhaven eens op een boot te stappen en van daaruit helemaal door te varen naar Hoek van Holland, je krijgt dan enigszins de indruk hoe groot de haven is.



terug naar overzicht
Deel dit bericht: