Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

De Rotterdamse haven op het goede spoor

De Rotterdamse haven dankt zijn populariteit onder meer aan goede verbindingen met het achterland. Met het in gebruik nemen van Maasvlakte 2 komen er veel meer containers naar de haven. De verwachting is dat het containervolume in 2035 zal zijn verdubbeld of zelfs verdrievoudigd! De wegen zitten echter al overvol dus moet je op zoek naar alternatieven. Vervoer via het spoor lonkt en niet zonder reden.

MV2_2

Tussen rails en rivieren liggen volop kansen

De komende 20 jaar groeit het containervolume in de haven aanzienlijk. De Rotterdamse haven moet natuurlijk inspelen op de toekomst waarin vervoer per weg geen (groene) optie is en heeft zich daarom het doel gesteld om het volume aan containers, vervoerd via binnenwater en via spoor, te doen toenemen. Dat betekent: miljoenen containers die jaarlijks per spoor de haven uitrijden. Het spoor is namelijk ideaal voor het snel vervoeren van grote hoeveelheden lading vanuit de haven van Rotterdam naar bestemmingen in het Europese achterland. Een groot deel van Europa is binnen een dag bereikbaar per trein. Rotterdam telt wekelijks honderden transporten per spoor voor alle denkbare ladingsoorten: containers, stukgoed, ruwe olie en olieproducten, chemische producten en bulk. Bovendien is het spoor één van de milieuvriendelijkste vormen van logistiek en het kan nóg schoner! De Rotterdamse haven en Maasvlakte 2 investeren daarom de komende jaren nog meer in het verduurzamen van de logistieke afhandeling. Denk aan een innovatieve elektrische locomotief in plaats van een diesellocomotief. Niet voor niets wordt gezegd: de groene toekomst van de haven ligt op het spoor.

Meer weten over de haven en het spoor?

Kom naar FutureLand!
Op 29 maart organiseert FutureLand, het informatiecentrum over de aanleg van Maasvlakte 2, de themadag: ‘Op het goede spoor’. Deze dag staat FutureLand in het teken van de relatie tussen de Maasvlakte en het achterlandvervoer per trein. Hoe gaat de haven ervoor zorgen dat die grote aantallen containers per spoor afgevoerd kunnen worden en welke innovaties komen daarbij kijken? Meer informatie over deze themadag vind je op www.futureland.nl.




terug naar overzicht
Deel dit bericht: