Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Duurzaamste schip van Rotterdam

Op 4 februari is in Rotterdam de Olympus van Sirius Rederi gearriveerd.

1600x1200_olympusDit vaartuig is volgens de Environmental Ship Index uitgekozen tot het meest duurzame schip dat in 2013 arriveerde in Rotterdam.

Ook wereldwijd scoort de tanker hoog op deze index van inmiddels 2.300 zeeschepen. Dat komt omdat in de Olympus een katalysator is geïnstalleerd waardoor de stikstof-uitstoot is gedaald met 90 procent. Het schip heeft de techniek om te voldoen aan de strengste eisen die straks (2016 of – zeer waarschijnlijk – 2021) gaan gelden voor nieuwe schepen op de Noordzee.

 

Environmental Ship Index

De ESI is een certificaat dat per 1 januari 2011 op verzoek van de scheepseigenaren wordt verstrekt door de World Port Climate Initiative. De index geeft de milieuprestatie van schepen weer over de uitstoot van luchtverontreiniging (NOx en SOx) en CO2. Havens en andere nautische dienstverleners over de hele wereld kunnen de index gebruiken om schepen te belonen en zodoende duurzaam gedrag in de scheepvaart te stimuleren. Inmiddels verstrekken 27 havens en andere nautische dienstverleners ‘ESI-schepen’ met een bepaalde score een bonus. Daaronder zijn havens als Rotterdam, Antwerpen, Los Angeles, New York, Sohar en Vancouver.


bron: Havenbedrijf Rotterdam N.V.  

ESI Top 5 meest duurzame schepen ter wereld

1. Al Marrouna 78,3 
2. Al Areesh 78,3 
3. Al Daayen 78,3 
4. Olympus 65,7 
5. Tharsis 64,7      


terug naar overzicht
Deel dit bericht: